Камера на банка ще покаже нападателите на Багата

Другите двама пострадали в мелето - Станой Тодоров и Момчил Кондов, имат само синини

Камера на банка ще покаже нападателите на Багата

Камера на банка ще покаже палача на Багата. Едно от записващите устройства до бар "Домби" е успяло да заснеме бандата, която преби ММА шампиона Благой Иванов и приятелите му, научи "Стандарт".

Световният шампион по самбо Благой Иванов-Багата бе нападнат от банда в столичния бар "Домби" в неделя рано сутринта.
В събота вечерта компанията на Багата излязла из нощна София, за да отпразнува края на боксовия турнир "Странджата". Благой и останалите момчета обиколили няколко столични заведения, като последно били в "Найт флаит", заедно с други ММА борци.

Към 4 часа обаче Благой Иванов, Станой Тодоров и Момчил Кондов решили да приключат забавлението си в "Домби", което сега носи името "Дежа вю". Там тримата седнали на една от големите маси. Малко преди 5 часа обаче Багата станал и отишъл на чужда маса.

Там около 7-8 минути говорил с друга компания от 8 души. Секунди по-късно станало меле. Момчетата от съседната маса нападнали Багата и приятелите му с метални бухалки. В боя един от тях наръгал няколко пъти Благой, като един от ударите бил в подмишницата му, на милиметър от сърцето.

"Багата обаче запази самообладание, тръгна сам по стълбите, излезе на "Графа" и извика такси по телефона. С него тръгна към "Пирогов", докато кръвта течеше навсякъде", разказал един от свидетелите пред полицаите. В момента, в който стъпил в "Пирогов", Багата загубил съзнание.

Другите двама пострадали в мелето - Станой Тодоров и Момчил Кондов, имат само синини. В момента на боя Станой, който също е ММА боец, е бил с лонгета на едната ръка, заради което се защитавал само с другата.

До късно снощи ясна версия за мелето нямаше, тъй като повечето свидетели не успяха да дадат адекватни обяснения заради изпития алкохол. Ясно е обаче, че една от камерите е заснела на съседна сграда как биячите на Багата бягат от заведението.

Според данните до момента Багата е говорил с компания, която работи за люлинския бос Дъмпела. Никой от свидетелите обаче не е разбрал за какво са говорили, тъй като Благой отишъл сам на тяхната маса. "Няма за какво да спорят с него, Багата изкарва пари с бой, но в Щатите и сега трябваше да пътува за там, има едногодишна виза. Участва в много състезания и не се занимава с улични банди и дилъри", коментираха приятелите му.

Според източници на "Стандарт" бащата на Багата е служител в ГДБОП. Той е разбрал от свои колеги за инцидента със сина си.

Отлично: България с 10 медала от Европейското по бокс

Ясен Радев и Радослав Росенов увеличиха броя на отличията в Белград

Още 2 медала за България от ЕП по бокс

Ергюнал Себахтин и Хавиер Ибанес с категорични победи в Белград

Пети медал за България от Европейското по бокс

Аслъхан Мехмедова осигури перфектния завършек на деня

Светлана Каменова и Венелина Поптолева с медали от Европейското по бокс

Станимира Петрова не се качи на ринга

Нови 2 медала за България от Европейското по бокс в Белград

Осигуриха ги Севда Асенова и Златислава Чуканова

Още един четвъртфинал за България на Европейското по бокс

Хавиер Ибаниес без проблеми срещу грък в Белград

Бойните звезди на SENSHI 21 преминаха успешно официалния кантар преди галавечерта

Варна ще бъде свидетел на 14 титанични двубои със сътезатели от 17 държави

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

Радослав Росенов и Рами Киуан откриват българското участие на Европейското по бокс

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки