Красен Кралев за турнира в София: Сбъднахме мечтата на поколения български тенисисти

„Тенисът е един от приоритетните спортове за българската държава"

Красен Кралев за турнира в София: Сбъднахме мечтата на поколения български тенисисти

„Сбъднахме мечтата на поколения български тенисисти и ръководители на този спорт у нас“, каза на официалното откриване на Garanti Koza Sofia Open 2016 министърът на младежта и спорта Красен Кралев. „Голяма част от тях са сред нас, други, оказа се, не държат толкова много на мечтите си“, добави той.

Министър Кралев отново отбеляза усилията, които Министерството на младежта и спорта, Gаranti Koza и БФ Тенис са положили, за да може страната ни да е домакин три поредни години на АТP турнир. „Убеден съм, че ще се справим добре с организацията на турнира и след тези три години, ще продължим да провеждаме не само зимни, но и летни тенис турнири в България“, каза Красен Кралев. Той очаква много интересни и оспорвани мачове на Sofia Open 2016, заради изравнените сили на участниците.

„Тенисът е един от приоритетните спортове за българската държава, не само заради успехите ни, но и защото е спорт с изключителна социална функция. Хиляди българи на възраст между 5 и 70 години го практикуват“, уточни министърът. Той припомни създадената през 2015 г. програма на Министерството на младежта и спорта – „Тенисът – спорт за всички“, по която през изминалата година са обучени над 900 деца в 30 спортни клуба, членове на БФ Тенис. Програмата за безплатно обучение по тенис на деца от 6 до 12 години продължава и през 2016 г.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки