Феновете на Спартак (Варна) изригнаха

Привържениците отговориха на изключително важни въпроси около съществуването на тима

Феновете на Спартак (Варна) дадоха отговор на няколко въпроса.

 

Публикуваме изявлението им без редакторска намеса:

 

1. Защо сте против Янко Станев,  след като той е създателя на този отбор ?

 

Не, Янко Станев  не е създател на отбор. Той просто използва учредения преди това  ФК „Владислав” и го прекръсти на Спартак. Самият Янко Станев е стар познат на варненци най-вече като политически хамелеон, като човек, който използва всяка възможност, за да осребри влиянието си  в политическата конюнктура. По подобен начин той заграби стадиона и имотите на Спартак и  ги  намеси в собствените си машинации. Най-вероятно се надяваше да купи любовта и уважението на феновете, като гласове по изборите. Но привържениците на Спартак  подкрепят отбора безрезервно и от сърце и  не могат да приемат емблемата и  историята на един славен  93 годишен клуб да се ползват от един долнопробен гешефтар, който с цялата си наглост  дори се опита да си създаде собствена агитка от тогавашните си съпартийци и работниците на фирми, обслужващи статуквото във Варна. След това, в безсилието си, той повика на помощ и друга безкрайно компрометирана личност – Живко Великов - бивш директор на Спартак, добре познат в средите, занимаващи се с уреждане на мачове.

 

2. Кое би ви накарало да се върнете на стадиона и изобщо има ли вариант да подкрепите клуба ?

 

След всичко казано по-горе е ясно, че ние никога няма да подкрепим мимикрията в този клуб. Понякога влизаме организирано  на стадиона, само и единствено да покажем отношението си към хората, които в момента са там и се гаврят с нашата светиня.  За съжаление, стадионът юридически е заграбен от кликата наЯнко Станев и те могат да безчинстват на воля с имотите на клуба. Част от тях са вече ипотекирани в турски банки. Около стадиона пък се строи усилено някакъв панаирджийски атракцион.

 

Да, ние  искаме да сме на стадиона и да подкрепяме славния Спартак. Янко Станев  обаче, ползвайки джамбазките си  похвати, успя да прехвърли собствеността му от общината - на една частна фирма, която също е добре известна на варненци единствено с това, че чрез нея се източва голяма част от бюджета на града ни. Това, което се случва в момента там, е просто нескопосана симулация на футболна дейност, целяща да прикрие пладнешката кражба.

 

 Ние обаче сме идеалисти и истински се надяваме Спартак да се отърси от впилите се в него кърлежи и един ден да сме на стадиона и да подкрепяме отбора си. И ще направим така, че това да се случи !

 

 

3. Одобрявате ли смяната на тренера и мислите ли, че Никола Спасов ще помогне на отбора ?

 

Този въпрос ни е безразличен . Това, че се сменя треньор, е просто пореден опит да се хвърли прах в очите на обществеността.  Но  резултатите от „работата” досега са красноречиви  - за всички е ясно, че въпреки високопарните приказки по пресконференции, вкарването на отбора в елита никога не е стояло на дневен ред. Напротив  - усилено се подготвят за  връщане в североизточната В група, където финансовите разходи  са  несравнимо по-безболезнени. На Никола Спасов можем само да му пожелаем  успешно да се впише в кохортата на безгръбначните подлизурковци, продали се за жълти стотинки. Не е тайна за никой, че старият и новият треньор имат общи интереси  и извън футбола и биха могли да влязат в чудна симбиоза. Така че, можем да им кажем само: Наздраве Кольо, Наздраве Душко!

 

4. Приемате ли Спартак 1918 за наследник за Спартак (Варна) ?

 

Дори самият въпрос показва абсурдността на ситуацията.

 

Има само един отбор – този, който е печелил титли, който е участвал в международни турнири. Този, който е играл с Рапид Виена, Манчестер Юнайтед, Мюнхен 1860 и който само заради безхаберието на тогавашните ръководители не доведе Пари Сен Жермен и Роналдиньо във Варна.

 

Този отбор последно се казваше Професионален Футболен Клуб  СПАРТАК.

 

През 2010 година мошениците, заграбили базата на клуба, се отърваха от него и ”продадоха„ този отбор на лице от малцинствата.  Тази практика е характерна най-вече за фирмите точещи ДДС и самото действие ясно показва прийомите и методите на плужека, който обича сам да се назовава „потомствен спартаклия от делиормана”.

 

Отборът, който в момента играе на стадиона, е регистриран за удоволствие от група ентусиасти през 2008 година, под името Владислав, като лице с нестопанска цел, и е участвал в първенството  в  А окръжна група.  На  тази регистрация, впоследствие, е променено името на Спартак1918, за да служи за параван на икономическите машинации.  Единствено болният мозък  на псевдофутболния „историк” Чавдар Карачобанов можеше да открие тогава правоприемство между тези отбори.

 

5. Ако сегашното ръководство начело с Янко Станев се махне, тогава ще припознаете ли Спартак 1918?

 

Янко Станев  всъщност изобщо не е ръководството. Той технически разработи схемата, чрез която негови подставени лица да придобият безплатно имотите на клуба. Но наполеоновският му комплекс го накара да се представи като фронтмен на бандата, извършила разграбването. В момента той дърпа конците на жалката актьорска трупа, която е наел да се представя като „футболни” хора на  Коритото. Така че, всякакви промени в ръководството могат да станат под неговата режисура. Това  което искаме ние обаче е той да изчезне от Коритото като икономически субект, в комплект с цялата пасмина схемаджии, доведени от него.

 

Вярваме, че този ден ще дойде и тогава ще напълним стадиона, за да подкрепяме безрезервно един чист и неопетнен  СПАРТАК.

 

А дотогава ще влагаме всичките си сили, за да стане възможно това.

 

СПАРТАК ВАРНА - ТОВА СМЕ НИЕ !!!

Още от Втора лига

"Не обаче това е най-важното", каза треньорът на Спортист Своге

Напусналите са 14 на брой

Треньорът ще води „драконите“ и през новия сезон

Бившият нападател на Сиренс вече има опции за бъдещето си

Защитникът има варианти и за България

Те победиха Устрем Дончево с 4:0

Младокът предпочита да пробва късмета си отново извън пределите на България

Младокът е роден през 2002 година и е добре познато име

Георги Коев направи отлично впечатление с изявите си

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки