ММС осигури средства за млад състезател по таекуондо

Към настоящия момент договорът между БФ Таекуондо WTF и ММС не е сключен заради вътрешни проблеми във федерацията

ММС осигури средства за млад състезател по таекуондо
Във връзка с публикация във вестник „Труд“ за 19-годишния състезател по таекуондо Йордан Колев със заглавие „Шампион по таекуондо продава мартеници, за да ходи по състезания“, Министерството на младежта и спорта би желало да внесе следното уточнение:

ММС финансира спорните федерации, които отговарят на определени критерии, след подадени от тях проекти. Ангажимент на федерациите е да отпускат средства за подготовка и състезания на техните картотекирани спортисти, за които е поискано финансиране в подадените проекти. 
През 2015 г. Българската федерация по Таекуондо WTF не е включила Йордан Колев в проекта, с който е кандидатствала за финансиране пред ММС и не е поискала средства за него. 

След спечеления от Йордан Колев през 2015 г. сребърен медал на европейското първенство за младежи и девойки до 21 години в Букурещ се предвижда Колев да бъде подпомогнат по Програма за развитие на спорта за високи постижения за 2016 г. с 8000 лв. за подготовка и възстановяване и 4800 лв. месечни средства. На утвърдените спортисти по програмата се предоставя финансиране и за участия в състезанията от международния спортен календар, както и за закупуване на спортна екипировка. 

Към настоящия момент договорът между БФ Таекуондо WTF и ММС не е сключен заради вътрешни проблеми във федерацията. На Общо събрание на федерацията на 15 юли 2015 г. е избран нов председател, но поради подадена жалба срещу избора му той все още няма регистрация в съда. 

С оглед на създалата се ситуация Министерството на младежта и спорта е готово да съдейства според правомощията си на младия състезател, за да не се наруши неговата подготовка и да се осигури участието му на международни състезания.
Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

Европейската федерация по бокс засне филм за Стойка Кръстева

Вижте подробности

Усик не може да се справи с мен, убеден е Тайсън Фюри

Британецът с поредно интересно изказване

Серафим Тодоров: Флойд Мейуедър трябва да ми се отблагодари

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки