Мадрид ще се бори с Истанбул и Токио за игрите през 2020 година

Общо пет града представиха своите концепции за Олимпиадата по време на Генералната асамблея на Националните олимпийски комитети, която се провежда в Москва

Мадрид ще се бори с Истанбул и Токио за игрите през 2020 година

Мадрид, Истанбул и Токио са фаворитите за домакинство на Летните олимпийски игри през 2020 година, според члена на МОК Виталий Смирнов. Общо пет града представиха своите концепции за Олимпиадата по време на Генералната асамблея на Националните олимпийски комитети, която се провежда в Москва. 



"Кандидатурите на Мадрид, Истанбул и Токио изглеждат доста по-убедителни от тези на Баку и Доха. Несъмнено кандидатурата на Баку ще получи подкрепа от Русия и другите страни от бившия Съветски съюз, но в столицата на Азербайджан няма достатъчно добра инфраструктура за такъв голям форум. В Доха проблемът е с климатичните условия. Заради жегата катарците искат игрите да се проведат през октомври, а по това време е доста натоварен спортният календар и няма такава възможност", коментира Смирнов. 


Градовете кандидати се представиха с десетминутни видеоклипове, с които презентираха кандидатурите си пред участниците в Асамблеята. МОК ще утвърди окончателният списък с градовете-кандидати за Олимпиадата през 2020-а през май.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки