Официално: ЦСКА получи отказ за ремонт на „Армията”

Novsport.com научи от свои сигурни източници, че засега няма опасност споразумението за концесията да бъде прекратено

Официално: ЦСКА получи отказ за ремонт на „Армията”

ПФК ЦСКА получи отказ от Столична община и по-специално главния архитект на София Петър Диков за започване на ремонтни дейности, свързани с бившите червени тенис кортове, където „червените” искат построят тренировъчен футболен терен.

Това стана с официален отговор от направление „Архитектура и градоустройство” на заявления отстрана на изпълнителния директор на „армейците” Венцислав Живков за стартиране на инвестиционно проектиране.

Така на практика в ЦСКА са поставени пред патова ситуация, тъй като от една страна в договора за взимането на стадион „Българска армия” на концесия, подписан неотдавна с Министерството на физическото възпитание и спорта, е залегнала клауза за определени инвестиции.

Novsport.com научи от свои сигурни източници, че засега няма опасност споразумението за концесията да бъде прекратено, тъй като първо крайния срок за изпълнението на клаузата е още далеч, а второ – проблемът в момента е по-скоро административен.

Става въпрос за това, че теренът първо трябва да бъде преквалифициран в Общия устройствен план на столицата и едва тогава да бъде издадена исканата от „червените” виза за строеж.

Припомняме, че през март тази година в ЦСКА бяха принудени да съборят сградите на базата си в Панчарево, които бяха обявени за незаконни от ДНСК.

Представяме ви и официалния отговор на архитект Петър Диков без редакторска намеса от наша страна:

Уважаеми г-н Христов,

Във връзка със Ваше заявление за издаване на виза за инвестиционно проектиране (чл. 140, ал. 3 от ЗУТ) в ПИ 68134.109.29 и ПИ 68134.109.30, които ПОВДДВТ в обхвата на парк „Борисова градина". Ви уведомяваме, че съгласно становището на отдел „Правен" към Направление „Архитектура и градоустройство" няма възможност за издаване на исканата от Вас виза, тъй като е необходимо да се изработи подробен устройствен план (ПУП) - план за регулация и застрояване, както и да бъдат доказани устройствените параметри за зоната, съгласно предвижданията на Общия устройствен план на Столична община /ОУП/, приет с Решение на Министерски съвет № 960, т.27 от 16.12.2009г. и Закона за устройство и застрояване на Столична община /ЗУЗСО/.

За Ваше сведение устройствената зона в която попада спортния комплекс е „Са2" - „Зона за спорт и атракции, предимно в околоградския район", максимална плътност на застрояване 10 %. максимален Кинг. 0.15, минимална озеленена площ 50%.

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки