Треньорите на юношеските национали по джудо отхвърлиха обвиненията

Преди седмица Темелков заяви, че българските състезатели са били настанени в мизерни условия за живеене по време на европейското

Треньорите на юношеските национали по джудо отхвърлиха обвиненията

Треньорите на юношеския национален отбор по джудо Атанас Герчев и Емил Дамянов отрекоха отправените към тях обвинения от страна на изпълнителния директор на сливенския клуб "Ставен" Лъчезар Темелков. 

 

Преди седмица Темелков заяви, че българските състезатели на европейското първенство по джудо за кадети и кадетки в Бар (Черна гора) са били настанени в мизерни условия за живеене по време на шампионата - в къща без вода, където температурата е била 40 градуса. 
 
 
"Аз прецених, че е по-добре да не са в официалния хотел, да бъдат отстрани, за да не се плашат. Някои от състезателите бяха за пръв път на европейско първенство. В къщата условията бяха добри. За нея платихме 1500-200 евро, а в официалния хотел ако бяхме трябваше да платим 6 хиляди евро. Но не парите бяха основната причина. Къщата беше на 700 метра от залата, а хотела на шест километра в планина с много завои", заяви Атанас Герчев. 
 
 
След пресконференцията на Лъчезар Темелков министърът на спорта Свилен Нейков е поискал обяснение от ръководството на БФДжудо. Очаква се Герчев и Дамянов да имат среща със заместник министърът на спорта доц. Лазар Каменов по време на Балканиадата по джудо за юноши този уикенд в Сливен. Атанас Герчев все пак призна, че европейска шампионка Бетина Темелкова е талантлива. 
 
 
"Миналата година тя се подготвяше с юношите старша възраст, въпреки че беше младша възраст. Всички обвинения са тотални лъжи. Няма да позволя националния отбор да се превърне в бакалия. Аз се оправям с всичко, раздавам се напълно. За мен всичко това е огромна обида", добави Герчев. Президентът на клуб Арена спорт (Пловдив) Красимир Николов обяви, че в къщата, в която са били настанени състезателите, не е имало налягане на водата. 
 
 
"Затова в някои стаи и дори в моята нямаше вода. Аз играех на карти заедно с няколко родители. Герчев и Дамянов не пият. Бетина Темелкова можеше да си заминала от спорта. Тя смени три клуба за няколко месеца. Това са пълни лъже. Сливенският клуб само създава скандали", каза Николов.
Ети Стефанова започна с победа на Европейското по шахмат

Българките записаха 4 победи

В Париж изпробват видеонаблюдение с изкуствения интелект за Олимпиадата

Вижте подробности

Отбори от 20 държави се впускат в турнир по петанк край Варна

Звездата-инфлуенсър Танги Пенин ще покаже техниките на любимата игра на терените в курорта „Св.Св.Константин и Елена“

Валентина Георгиева 15-а в квалификациите на греда

Вижте подробности

Ризов се размина с финала на пушка от 3 положения на СК в Рио

Българинът не успя да вземе олимпийска квота

Шефът на европейския хандбал: С нетърпение гледаме към България и Варна

Българите научиха съперниците си за предстоящите у нас две първенства по плажен хандбал

Нургюл Салимова с четвърто поражение в Торонто

Тя отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру

Френски министър разкри дали откриването на Олимпиадата ще е на "Стад дьо Франс"

Вижте подробности

Изписаха от болница двукратен шампион на Тура

Вингегор под въпрос за обиколката на Франция

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки