Културните и футболни различия между Италия и Англия

В Италия няма да имаш проблеми, ако хвърляш портокали по клубния автобус, за такова нещо в Англия отиваш в затвора. Това е само част от футболните и културни различия между две от най-големите футболни сили Италия и Англия, посочени от goal.com. Сравненията между двете държави идва в навечерието на сблъсъците между Арсенал - Рома, Интер - Манчестър Юнайтед и Челси - Ювентус на 1/8-финалите на Шампионската лига.

Културните и футболни различия между Италия и Англия

В Италия няма да имаш проблеми, ако хвърляш портокали по клубния автобус, за такова нещо в Англия отиваш в затвора. Това е само част от футболните и културни различия между две от най-големите футболни сили Италия и Англия, посочени от goal.com. Сравненията между двете държави идва в навечерието на сблъсъците между Арсенал - Рома, Интер - Манчестър Юнайтед и Челси - Ювентус на 1/8-финалите на Шампионската лига.

 

Футболни различия:

 

В неделя италианските фенове отиват на църква, след това на мача и се прибират вкъщи. В Англия отиват в кръчмата, на мач, след това обратно в кръчмата.

 

Италианските фенове се държат културно в чужбина и вилнеят на собствена територия, английските са кротки у дома и стават зверове зад граница.

 

В Англия използват седалките за сядане, в Италия ги превръщат в оръжие.

 

Стюардите на английските мачове гледат публиката, в Италия стюардите гледат мача, или най-често са клубни ултраси и участват в битки с полицията.

 

В Англия, ако си бърз, мощен и пробивен футболист, ти си велик, дори да имаш техниката на магаре. В Италия, ако си техничен и интелигентен играч, те водят за добър, дори да имаш повратливостта и бързината на охлюв.

 

Ако Sky Sports твърди, че Питър Крауч е най-великият играч на планетата, цяла Англия ще повярва на това твърдение. Ако Sky Italia твърди, че Симоне Лориа е най-добрият защитник в света, всички италианци ще престанат да  гледат канала.

 

В Италия защитата е изкуство, в Англия е анти-футбол.

 

Ако италиански отбор губи с 0:3, играчите се предават, феновете освиркват тима, след това чупят колата на най-слабия на терена и буйстват на следващата тренировка. Ако английски клуб губи дори и с 0:8, играчите продължават да се борят за всяка педя терен, докато феновете продължават да скандират и пеят песни във възхвала на любимците си.

 

В Англия слабият рефер се смята за некомпетентен, в Италия за корумпиран.

 

В Англия - след мачовете дават 99 %  хайлайтс и един процент анализи, В Италия - един процент хайлайтс и 99 % анализи, задължително на забавен кадър.

 

Културни различия:

 

В Англия си невинен до доказване на противното, в Италия си виновен до доказване на противното.

 

Малките деца в Италия опитват алкохол за първи път, когато са на 9 месеца, а родителите им започват да ги учат как да се наслаждават на добрите питиета. На децата в Англия се забранява да пият до 18-годишна възраст, а след това започват да унищожават каквото им попадне пред очите.

 

В Италия децата се обгрижват от майките си, докато навършат 40 години, 16-годишните английски хлапета имат собсвена къща и започват сами да се издържат.

 

Италианските мъже започват да се бръснат преди 11-годишна възраст, а след това трябва да го правят всеки ден, за да поддържат имиджа си. Английските не се бръснат преди 18 годишна възраст, а след това чакат 5 години, за да им  израсте лек мъх на брадичката.

 

Точността е издигната в култ в Англия, в Италия се счита, че си точен, ако закъснееш с 30 минути.

 

Всички возещи се на влак в Италия, го правят без билет, в Англия всеки си купува, дори и цената да е скандално висока.

 

В Италия е нормално двама души от един пол да си разменят целувки по бузите за поздрав, ако правиш това в Англия, трудно ще минеш за хетеросексуален.

 

Ако си поканен на вечеря в Италия, те очакват поне 6 ястия, а трябва да откажеш поне 10 пъти на любезните домакини преди да те попитат - "Наистина ли си сигурен, че не искаш още малко"?  В Англия ще те помолят да занесеш бутилка алкохол, мръвки и още нещо, а на връщане към вкъщи, ще трябва да минеш през Макдоналдс, за да си доядеш.

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки