Черноморец строи нова база, инвестицията е на стойност над 6 млн. евро

Ръководството на Черноморец Бургас, заедно с кмета на града Димитър Николов представиха новите, ремонтирани помещения на стадион „Лазур”.

Черноморец строи нова база, инвестицията е на стойност над 6 млн. евро

Ръководството на Черноморец Бургас, заедно с кмета на града Димитър Николов представиха новите, ремонтирани помещения на стадион „Лазур”. Това са съблекални и бани, които имат всички съвременни удобства и са взаимствани като проект от Грасхопър и Цюрих. Представен бе и новият треньорски кабинет на Балъков, както и лекарските помещения, а всички футболисти вече ще разполагат с лични шкафчета със снимки.  Журналистите пък имаха възможността да чуят всичко това в обновената зала за пресконференции. След края на двубоите от „А” група журналистите ще могат да ползват безжичен интернет и да предават своевременно своите материали. На голям екран те ще могат да гледат моменти от мачовете, завършили току – що и да дискутират по тях. За телевизионните камери и представителите на електронни медии е предвиден професионален пулт, откъдето те ще могат да получават качествен сигнал на глас и картина по време на пресконференциите след мачовете от първенството.

Освен нововъведенията на съществуващия вече комплекс, ръководството на клуба представи и  проекта за новия комплекс, който ще бъде наречен „Кампос” и който, според Митко Събев,  всички трябва да видим в готов вид в края на тази година. Така „Кампос” при всички случаи ще изпревари изграждането на стадион „Арина”.

Не бе съобщено кога ще бъде първата копка, но се предполага, че това ще стане през април, тъй като бе обявено, че новият комплекс ще бъде готов за около девет месеца, а откриването бе обявено за декември.

Комплексът ще разполага с триетажна сграда с разгъната застроена площ от 7000 квадратни метра. Цялата площ на комплекса ще заема внушителните 32 декара. За отборите, които са настанени в нея са предвидени всички удобства както за тренировка, така и за почивка. Базата ще разполага с хотелска част, ресторант, кабинети за обучение и подготовка, административна част.

„Кампос” ще има и три терена като два от тях ще бъдат затревени, а третият с изкуствена настилка от последно поколение.
Красимир Балъков поясни, че с такъв тип бази разполагат повечето европейски отбори, а проектът е вдъхновен от посещенията на клубния президент Митко Събев и Красимир Балъков в  Грасхопър, където те на място са се запознали с изграденото от швейцарците. Нещо повече, условията в новата спортна база на бургаския клуб ще бъдат и по-добри, тъй като е взет предвид и опитът на водещи германски и австрийски клубове.
На пресконференцията беше направена презентация на новия сайт на футболния клуб, който ще стартира едновременно със старта на шампионата в „А” група идната седмица. Той ще съдържа много и динамично обновяваща се информация за всичко, което се случва във футболния клуб. Ще има секция за видео и предаване на мачове на живо.
Кметът на Община Бургас Димитър Николов също защити тезата за ползата от изпълнението на такъв мащабен проект, който ще има своята голяма социална ангажираност и значимост не само за град Бургас, но и за развитието на спорта като цяло. До лятото на следващата година ще бъде обновен пътния възел до летището, което ще облекчи и оптимизира движението към новата спортна база, намираща се между Поморие и Бургас.
Въпреки отлагането на първия пролетен кръг от шампионата, мач на стадион „Лазур” в Бургас ще има. Това ще е приятелската среща между Черноморец (Бургас) и Сливен. Изненадата на мача ще бъде присъствието на някогашния съотборник на Красимир Балъков в Щутгарт – Фреди Бобич.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки