Локо (Пд) честити рождения ден на Мартин Камбуров

Нападателят на "смърфовете" стана на 36 години

Локо (Пд) честити рождения ден на Мартин Камбуров

Капитанът на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров навършва днес 36 години. Ръководството на клуба честити празника на своя голмайстор, като му пожелава най-вече здраве и да продължава все така да радва с изявите си всички локомотивци.

 

Мартин отдавна се е превърнал в емблематична фигура за феновете от Лаута. С любимия си черно-бял екип нападателят печели единствената до момента шампионска титла на Локомотив, както и Суперкупата на страната през 2004 година.

 

Освен това Камбуров става 4 пъти голмайстор на България с Локомотив Пловдив (2004, 2005, 2014 и 2016), а веднъж печели този приз и с Локомотив София (2009).

 

Капитанът на Локомотив има вече 178 попадения на своята сметка в А група, което му осигурява 5-то място във вечната ранглиста на голмайсторите. Така Камбуров вече е само на 7 гола от легендата Христо Бонев. Зума е четвърти в класацията. Пред него са Динко Дерменджиев (194), Наско Сираков (196) и Петър Жеков (253).

 

Камбуров има 16 мача и 1 попадение за националния отбор на България.

 

Роденият в Свиленград талант е юноша на Ботев (Пд). Освен за родния си клуб и Локомотив (Пд), Мартин Камбуров е играл още за отборите на Свиленград, Спартак (Плевен), Ал Ахли (ОАЕ), Астерас (Триполис, Гърция), Локомотив (София), Далиен (Китай) и ЦСКА.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки