Надъхващата реч на един 10-годишен капитан

Масимилиано Паренте е капитан на Нюелс Олд Бойс

Надъхващата реч на един 10-годишен капитан

В живота и футбола лидерите не се изграждат. Те се раждат. И способността им да мотивират и ръководят останалите често може да бъде разпозната от най-ранна възраст. Точно такъв е случаят с невръстния капитан на детската формация до 10 години на аржентинския клуб „Нюелс Олд Бойс”. Отборът, откъдето тръгва и пътят на самия Лионел Меси.

 

Речта на Масимилиано Паренте, с която надъхва съотборниците си преди дербито с "Росарио Сентрал", се превърна в абсолютен хит в социалните мрежи.

 

„Това е финалът за нас. Двубой, на който посветихме последната година. Спомнете си деня, в който обухте бутонките! Спомнете си всички тренировки, всички дни, в които бяхме ужасно уморени. Момчета, днес е краят на всичко това! Днес ще си подарим победата и ще станем шампиони. Да насочим всичките си мисли към терена и да се отдадем изцяло на играта! Без значение как ще завърши този мач, ние оставаме отбор. Напред и дайте всичко за тази фланелка - най-великата в Росарио. Напред към победата! Дайде сърцето и душата си! Дайте всичко за „Нюелс Олд Бойс”.

 

Срещата в крайна сметка завърши 0:0, а тимът под ръководството на малкия-голям Масимилиано триумфира с титлата...

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки