Сливнишки герой и Миньор врътнаха 1:1

Отборите на Сливнишки герой и Миньор (Перник) не успяха да се победят и завършиха 1-1 в контролен мач, игран на стадион „Сливнишки герой“ пред около стотина зрители. Тимът от Сливница откри резултата чрез Николай Миланов през първото полувреме. Томислав Павлов фиксира крайния резултат след почивката.

Сливнишки герой и Миньор врътнаха 1:1
Отборите на Сливнишки герой и Миньор (Перник) не успяха да се победят и завършиха 1-1 в контролен мач, игран на стадион „Сливнишки герой“ пред около стотина зрители. Тимът от Сливница откри резултата чрез Николай Миланов през първото полувреме. Томислав Павлов фиксира крайния резултат след почивката. 
 
Преди срещата изпълнителният директор на Миньор генерал Йордан Димитров и спортно техническото ръководство на перничани разгледаха базата, както и новата сграда на Сливнишки герой и изказаха задоволство от направеното дотук и условията, които са им предложени.
 

За да се спасят от жегата играчите, срещата започна в 10.30 сутринта. Въпреки това температурата достигна 33 градуса по време на мача, което накара главният съдия Спасов на два пъти да спира играта за да се разхладят играчите и да пият вода.

Това е трета контрола между двата тима, като досега двата отбора имаха по една победа (1-0 в Самоков, 0-4 в Перник), което затвърждава доброто сътрудничество между двата клуба.
 
Старши треньорите на двата отбора Венцислав Рангелов и Стойчо Стоев заложиха на следните 22-ма:
 
Сливнишки герой: Мартин Минев, Венци Гурков, Мартин Пенев, Николай Миланов, Николай Величков (к), Недко Мутафчиев, Кристиян Кочилов, Алпер Ахмед, Мартин Стоев, Неделин Асенов, Петко Петков

Миньор: Боян Пейков, Фарид Бенрамдан, Иван Михов, Евертон Джилио Том, Милен Василев, Венци Василев, Сабри, Крум Бибишков (к), Илиян Илиев, Искрен Писаров 

Интересно бе, че 11-те започнали срещата за сливничани най-вероятно ще бъдат титулярите в предстоящото първенство.
 
Срещата започна много динамично, като очаквано отборът на Миньор в началото натисна, но домакините играеха организирано в защита. Перничани бяха много остри по фланговете, където отляво Писаров, а отдясно Василев нахлуваха и центрираха опасно в наказателното поле на Минев.
 
В 9-та мин. след пробив на Писаров Боби Стойчев стреля с глава, но топката излезе в аут. Няколко минути по-късно Том овладя подаване в наказателното поле, но миг преди да стреля Величков и Гурков му отнеха топката. Минута след това пропуск за Сливнишки герой направи Алпер Ахмедов.
 
18-та мин. Милен Василев овладя подаване на Сабри и нахлу в наказателното поле, но Мартин Пенев с отличен шпагат неутрализира опасността.

В тези минути нападателите на Героя Петко Петков и Неделин Асенов не бяха достатъчно концентрирани, което попречи домакините да поведат в резултата, след като удрите им бяха неточни.
 
22-ра мин. Иван Михов засече опасно центриране с глава, но ударът му излезе в аут. Минута след това Рангелов пусна в игра нападателят Христо Бангеев, който оживи играта в предни позиции за сливничани.
 
33-та мин. Героя откри резултата, след центриране от ъглов удар и разбъркване в наказателното поле на Пейков, където защитникът на домакините Николай Миланов първо надскочи всички, а след рикошета на топката се оказа най-съобразителен и отбеляза за 1-0.
 
В края на полувремето капитанът на сливничани Николай Величков на два пъти можеше да изведе свои съотборици в чисти позиции, но малко не му достигна и пасовете бяха пресичани от противникови състезатели.
 
При този резултат завърши първата част на мача.

През втората част двамата треньори направиха множество смени, което промени изцяло играта на двата тима. В отбора на гостите Стоев пусна в игра Оки и Фарес Брахими по фланговете, а Томи Павлов се оказа на върха на атаката на перничани. Венци Рангелов пък заложи в предни позиции на Мариан Хаджиев, Слави Пейчев, а на вратата застана резервният страж Мартин Иванов .
 
Миньор успя да изравни след грешка в защита на Ангел Петров, който се опита да излъже Томислав Павлов  на границата на наказателното поле,  последният му отне и изравни резултата с мощен шут от дъгата. Рангелов реагира мигновенно и замени неорентирания защитник.
 
Пропуски през вратата на Сливнишки герой направиха най-активният играч на гостите през втората част Оки, както и Павлов (на два пъти), Брахими и Цветков, а срещата завърши при този резултат.

След края на срещата Рангелов изказа задоволство от играта на своя отбор, особенно през първата част, и прогнозира, че отборът ще играе все по-добре в следващите четири контроли преди началото на първенството.
 
Срещата пък бе наблюдавана от бившия национал и играч на Левски и Славия и спортен директор на Локомотив Мездра Георги Бачев, легендите на сливнишкия футбол Младен Василев – Махо и Борислав Манолков.
 

 

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

Треньорът на Струмска слава за съдийството срещу Спартак (Вн): Пълно безумие!

„Вината е в нас, защото не сме подготвени физически да играем 10 срещу 14“

Спартак (Варна) с активно участие в кампанията „Аз Вярвам и Помагам“

"Сърце, усилие и екипен дух!"

Втора лига: Добруджа прегази Марица и се доближи до баража

Вижте всички резултати от кръга

Групата на Спартак Вн за Радомир

"Соколите" гостуват в събота

Спартак Вн намери заместник на контузен белгиец

Голмайсторът на втория тим е решението на проблема

Дани Моралес пое Беласица Петрич

Основната му цел е да помогне на отбора да не изпадне

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки