Лекоатлетически крос и щафета ще съпътстват тържествата за 3-ти март в Сливен

45-та лекоатлетическа щафета "Освободител" и пети масов лекоатлетически крос ще се проведат утре в Сливен по повод Националния празник на България. Началото на проявата е 12 часа.

Лекоатлетически крос и щафета ще съпътстват тържествата за 3-ти март в Сливен

45-та лекоатлетическа щафета "Освободител" и пети масов лекоатлетически крос ще се проведат утре в Сливен по повод Националния празник на България. Началото на проявата е 12 часа.

На старт - финала на пл. "Хаджи Димитър" ще застанат отбори от всички училища в града. Възрастовите групи на участниците са четири, разпределени от 4 до 12 клас. Състезателното трасе на традиционната щафета включва десет поста, по пет участващи от дамското и пет от мъжкото направление.

 
В лекоатлетическия крос групите са три, а наградите са индивидуални за класиралите се на първите места при момичетата, момчетата, юношите, девойките, мъжете и жените. Община Сливен осигури 3000 лева за награден фонд и обезпечаване на проявите.
 
Това пояни пред кореспондента на Novsport.com в Сливен председателят на Областния клуб “Спорт в училище” и председател на Постоянната общинска комисия за децата, младежта и спорта Красимир Кръстев.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки