Министър Кралев инспектира ремонта на зала „Фестивална“ (СНИМКИ)

„Осигурихме средствата и тя ще стане истинско бижу”

Министър Кралев инспектира ремонта на зала „Фестивална“ (СНИМКИ)

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и изпълнителните директори на търговските дружества „Национална спортна база“ ЕАД Пламен Манолов и Академика 2011 ЕАД Борис Тодоров инспектираха ремонта на зала „Фестивална“. Съоръжението беше използвано за последно за лека атлетика през 2011 г., а от 2012 г. всички държавни първенства се провеждат в Добрич.

„Ремонтът на зала “ Фестивална“ е един от проектите, с които се гордея изключително много, защото нямаше планове за нейната реконструкция. Решение на нашия екип е да започне да се занимава с нея. Осигурихме средствата и тя ще стане истинско бижу. За съжаление не ни стигна времето да реализираме изцяло идеята си за обособяване на един атлетически център тук като ремонтираме и стадион „Академик“, но се надявам да получим възможност да го направим през новия мандат“, каза Кралев.

Ремонтните дейности в зала „Фестивална” продължават на пълни обороти. Демонтирани са съществуващите спортни съоръжения и седалките, подменени са компрометираните покривни елементи - водосточни тръби, ламаринени обшивки и улуци. Демонтирано е съществуващото тартаново покритие и приключва топлинното изолиране.

Новата писта и съоръженията към нея са в България и в момента се съхраняват на склад. Пистата марка „Мондо” ще бъде с 4 коридора, тъй като конструкцията на залата не позволява да бъдат повече.

В момента се подменя съществуващата метална дограма с нова  PVC дограма (пет камерна, 74 мм, троен стъклопакет), извършва се топлоизолация на покрива, изпълняват се мерки за пожарозащита на металната покривна конструкция, ремонтират се съблекалните, фоайетата и тоалетните и се обработват подовите настилки в залата, които се подготвят за монтаж на новата лекоатлетическа писта, както и трибуните за поставяне на седалките.

Във „Фестивална“ предстои монтажа на новите седалки, новата лекоатлетическа писта и новото информационно табло. Ще бъде модернизирана също отоплителната инсталация, ще се извърши ремонт на ВиК инсталациите и ще се изгради система за пожароизвестяване.

Залата ще разполага и с две нови трибуни – за 540 и 220 места. Капацитетът й за състезания по лека атлетика ще бъде 2700 места, а за останалите спортове – до 3000. При концерти съоръжението ще може да приеме до 6000 зрители.

Планира се след Европейското първенство в зала, което е от 3 до 5 март в Белград „Фестивална“ да приеме първия турнир по лека атлетика след реконструкцията си.

След предвидените строително-ремонтни дейности, залата ще се превърне в емблематичен спортен център за София и страната и ще дава възможност за практикуване на редица спортове и провеждане на спортни състезания по лека атлетика, футзал, танци, аеробика, бойни спортове, гимнастика, фитнес и др. Наред с това, ще се открие и възможност за организиране на повече културни събития, тематични изложения и обществени събития.

Цялата стойност на ремонта е около 7 млн. лв. без ДДС, от които 4 млн. собствени средства на „Академика 2011“ и 3 млн. по договор за енергийна ефективност.

В спортната инфраструктура за две години Министерството на младежта и спорта има реализирани и финансирани 21 обекта в 14 общини.

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки