В Израел: Ако Ели Зизов имаше български паспорт, сега щеше да играе в някои от големите испански отбори

Израелският Канал Спорт5 публикува излъчи обширен материал в страната за таланта на Левски и Израел Ели Зизов. Телевизията е направила материал, в който описва живота на смятания за футболист чудо млад играч.

Израелският Канал "Спорт 5" публикува излъчи обширен материал в страната за таланта на Левски и Израел Ели Зизов. Телевизията е направила материал, в който описва живота на смятания за футболист чудо млад играч.

В материала се коментира, че ако Зизов е имал европейски паспорт, сега може би е щял да играе в някой от най-големите отбори в Европа.

„Ако Ели Зизов имаше друг паспорт, сега вероятно щеше да играе в някои от най-големите испански клубове. Преди време Барселона бе вперила поглед в младото момче, но наличието на израелски паспорт се оказа, че няма да помогне много. Така Зизов остана в страната, но не за дълго. Представители на Левски гледаха младия играч в Ейлат и го привлякоха в тима си. Тогава Ели бе само на 15 години. Вече той е 3 години в столицата на България. Зизов стана и най-младият играч, който печели шампионата, тъй като едва на 16 години отборът му вдигна титлата”, коментира изданието.

Зизов празнува 18-ата си годишнина все още не може да попадне в мъжкия състав. „Разбира се, че предпочитам да играя при мъжете. Там е по-интересно и има повече адреналин. Аз обаче не се притеснявам, знам, че и това време ще дойде”, казва Зизов.

Треньорът на Левски Емил Велев, който няколко години игра в Израел, също смята играча за голям талант. „Зизов е огромен талант и има страхотно бъдеще. Той просто трябва да продължи да се развива и не се съмнявам, че той ще достигне най-големите европейски отбори”.

„Огромен талант с невероятен удар с левия крак”, анализира играта на футболиста неговият бивш наставник, при когото е играл 8 години в Макаби Тел Авив, Зеев Зелцер.

По-нататък "Спорт 5" разкарва, че и бащата на Ели – Майкъл, е дошъл в България, за да живее при сина си. Така той оставил още две деца и съпругата си в Израел. Според таткото Ели не може да живее сам в София и му трябва подкрепа, затова той е избрал този път. Майкъл Зизов каза още, че понякога ръководството на Левски помага финансово на семейството, като осигурява самолетни билети на майката на Ели, за да може да дойде в България.

Иначе младият играч всеки ден се чува със своите братя и майка си в Израел по телефона.

Според медията Зизов на няколко пъти е бил убеждаван да вземе българско гражданство и да започне да играе за националните гарнитури на България, но момчето било непреклонно. „Ще играе само за Израел. Не съществува вариант да играя с друга фланелка.

Иначе мечтата на Зизов е да играе в Премиършип или Примера дивисион. Според него това са първенствата на най-високо ниво.

Още от Коментари

„Някой насочва феновете към мен“

Вижте подробности

„Те може би искат на "кабриолета" да сложат сгъваема козирка“

„Няма нищо по-хубаво от това "Армията" да е пълна“, заяви Филип Филипов

"Като класа обаче Лудогорец превъзхожда останалите"

„Клубът има специално място в сърцето ми“

„Убеден съм, че ще спечелим първенството“, заяви Филип Филипов

„През Купата е по-лесно да се атакуват евротурнирите“

"Трябва да направим всичко възможно, за да вземем квота за Европа"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки