Ивайло Дражев: Добрата правосъдна практика във футбола може да зарази държавата

„Намери се магистрат в България, който да прецени, че администрацията на БФС прекали и натвори куп глупости, за да се стигне до тук”, така започна днешната си пресконференция Ивайло Дражев

Ивайло Дражев: Добрата правосъдна практика във футбола може да зарази държавата

„Намери се магистрат в България, който да прецени, че администрацията на БФС прекали и натвори куп глупости, за да се стигне до тук”, така започна днешната си пресконференция Ивайло Дражев.

Дражев е получил съобщение от Софийски Градски съд на 26 февруари, като веднага е направил необходимото, за да няма забавяне по производството, базирано на исковата молба, която той внесе в съда за стопиране на регистрацията на новото ръководство на БФС.

За случващото се в българския футбол е подаден сигнал в ВСС, ВКС, ВАС, както и в Европейската комисия и по-конкретно до Жак Баро. Сигналът до ЕК е по повод участието на съдия и прокурор в Изпълкома на БФС, което е нарушение по глава 24 от Предприсъеднителния договор, която засяга правосъдие и вътрешен ред и е предпоставка за търговия с влияние.

На 2 февруари е подадена искова  молба до СГС за спиране регистрацията на новото ръководство на БФС, на 9-ти е пусната уточняваща молба, а на 19-ти същия месец е подадена и молба за отмяна на решенията на Конгреса на футболния съюз, проведен на 30 януари 2009 година.

„Съдия Запрянова е принципен човек, макар че са се опитвали да й окажат натиск. Надявам се съдебният състав който ще работи по-нататък по делото да работи съвестно”, заяви Дражев.

Кандидатът за президент на БФС, който не бе допуснат до Конгреса поясни, че той подава искова молба като ощетено лице, отделно от това има подадена такава молба от ПСФК Черноморец Бургас. „Има и още две искови молби”, поясни Дражев.

Ивайло Дражев коментира и отлагането на първия кръг от пролетния дял на шампионата. Според него именно Станимир Стоилов, който бе един от застъпниците на идеята за отлагане на кръга, има интерес футболистите да играят повече, защото ще имат повече игрова практика преди квалификацията с Ейре.

Според Дражев, предприетите от него стъпки и последствията от тях по никакъв начин няма да повлияят на клубовете и първенството. Проблеми може да бъде легитимността на националния отбор в предстоящите квалификации, защото Станимир Стоилов не е официално назначен като селекционер, а прекратяването на договора на Пламен Марков все още е под съмнение.

„В УЕФА много добре знаят какво се случва в българския футбол и какъв проблеми може да се получи за отбора ни след мача в Дъблин”, добави още Дражев.

„Всичко това може да стартира операция „Чисти ръце” в българския футбол, която е крайно закъсняла ”, коментира Ивайло Дражев и добави, че чака ревизии, наказателни производства и всякакви действия от страна на своите опоненти, с които да му бъде оказан натиск.

„Футболът може да продължи напред, когато прокуратурата влезе в БФС”, каза още Дражев и апелира главният прокурор на Република България Борис Велчев да обърне внимание на това, което се случва не само в БФС.
"Добрата практика във футбола в това отношение може да зарази и държавата", смята Дражев.

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки