Нова титла за Георги Величков в шампионата по снукър

13-годишният Александър Хубанов направи брейк от 90 точки

Нова титла за Георги Величков в шампионата по снукър

Георги Величков триумфира с титлата в четвъртия турнир от календара на Българската Снукър Федерация. Той се справи със Спасиан Спасов след 4:2 фрейма във финала и спечели трети пореден турнир, като интересното е, че това е трети пореден финал между двамата състезатели.

Републиканският шампион Братислав Кръстев впечатли със сенчъри брейк от 101 точки, но не успя да участва във втория ден от турнира, който се проведе в Спортен Клуб Академията и Стикс.

Георги Величков и Спасиан Спасов показаха, че се намират в страхотна форма и се възползваха максимално от отсъствието на Братислав Кръстев за да изиграят трети пореден финал. На полуфиналите Величков и Спасов се справиха категорично с по 3:0 фрейма над Виктор Илиев и Теодор Чомовски.

Младите снукър играчи в България показват все по-силна игра като победителят Георги Величков е само на 22 години, докато Спасиан (19г), Теодор (17) и Виктор (14) представят България на всички Европейски и Световни първенства за юноши. Много приятна изненада сътвори и 13-годишния Александър Хубанов, който реализира брейк от 90 точки и загатна за своя потенциал.

Георги Величков води убедително в националната ранглиста следван от Спасиан Спасов, Теодор Чомовски и Виктор Илиев. Следващият турнир от календара на Българската Снукър Федерация е на 21/22 януари в Пловдив.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки