Борец е най-добрият спортист на Разград, Светослав Дяков е трети

Лудогорец и Дерменджиев взеха наградата за отбор и треньор на годината

Борецът от Спортен клуб "Кубадън" в Лозница Генади Маринов беше избран за най-добър спортист на област Разград за 2016 година.

„Да съм „Спортист на годината” на област Разград за мен е голямо признание за труда ми през годината, която беше трудна и с много препятствия”, заяви след като получи наградата си Маринов.

Той подчерта, че най-голямото му постижение през 2016 година е било спечеленото пето място на Европейско първенство в Букурещ, Румъния. Генади Маринов добави, че се занимава с борба от девет години и смята да продължи да се състезава докато има сили и възможности. „Надявам се да се представя добре на предстоящото на 15 януари републиканско първенство, за да мога да бъда повикан в националния отбор и евентуално да играя на европейски и световни първенства”, допълни спортистът на област Разград.

Втори в класацията е състезателят по конен спорт от клуба в Севар Нурхай Зюлкюф, а трети състезателят по колоездене от СКК „Спринт” Мирослав Минчев.

След призовата тройка в десетката се нареждат капитанът на Лудогорец Светослав Дяков, шахматистът Момчил Николов, състезателите по борба от Спортните клубове в Исперих и Цар Калоян Местан  Халил и Али Пъръшмолла, състезателката по стрелба с лък Марина Найденова, лекоатлетът Цветомир Киров и борецът от СКБ „Кубадън”, Лозница  Ахмед Неджмидин.

Георги Дерменджиев и ръководеният от него мъжки футболен отбор на Лудогорец са избрани за най-добър треньор на годината и отбор номер 1 на област Разград.

За най-перспективен млад състезател бе обявен Местан Халил - състезател по борба от СК по борба и сумо „Хан Аспарух”.

Още от Любопитно/Жълто

Еманюел Макрон с изключителна прогноза за осминафинала на „петлите“

Бившият английски национал се шири в луксозен апартамент

Нападателят с ужасяваща статистика, счупи част от резервната скамейка

Вижте подробностите за случилото се в Амстердам

Мъж нахлу на терена по време на мача и развя флаг с цветовете на дъгата

Пореден скандал на Световното първенство

Какво каза Фелипе VI на футболистите прочетете тук:

„Нека се молим за край на всички конфликти", каза 86-годишният аржентинец

„Билд“ призова националния отбор да напусне Мондиала

Актуално

13:30 04/12 ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ 2:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки