Драма в Пловдив: Локомотив победи Сливен с гол в последната секунда

Локомотив (Пловдив) и Сливен'2000 (Сливен) се оттеглиха на почивката при резултат 1:1. В 17-ата минута най-активният в редиците на домакините Даксон получи топката по дясното крило, излъга защитник и стреля силно с левия крак. Неговият краси удар намери горния десен ъгъл на вратата пазена от Чавдаров.

Драма в Пловдив: Локомотив победи Сливен с гол в последната секунда

Локомотив (Пловдив) победи Сливен с 2:1 в старта на пролетния полусезон, след като „смърфовете” подпечатаха победата си в даденото от рефера триминутно продължение на мача. Двата отбора изиграха  изключително оспорван мач, в който изходът не бе ясен до последния момент, предаде репортер на Novsport.com.

Даксон даде преднина на домакините още в 17-ата минута, но само шест по-късно Иван Стоянов изравни. Дани Кики обаче хвърли в екстаз феновете на домакините с гол в последните секунди на срещата в парк "Лаута".

Мачът започна със силен натиск на домакините, като най-деен бе Даксон да Силва, който още в 3-ата минута стреля от 20-ина метра, но топката премина на сантиметри от сглобката на вратата. Осем минути по-късно бразилецът намери включилия се вдясно Илиев, който стреля с левия крак. Чавдаров парира удара му, а при добавката Делибашич прати топката в опразнената врата. Попадението обаче бе отменено заради засада на сръбския нападател.

Малко по-късно Сечков с глава също можеше да открие резултата за „смърфовете”. Голът обаче не закъсня. В 18-ата минута Даксон получи топката по дясното крило и нахлу в наказателното поле. След като излъга бранител на „оранжевите”, той стреля силно с левия крак и топката влетя в горния десен ъгъл на вратата, а попадението спокойно може да бъде определено за гол на кръга.

Само три минути по-късно въпросният бразилец, който дълго време страдаше от контузия, можеше да отбележи втори гол, но неговият изстрел от фаул мина на сантиметри покрай левия страничен стълб на Чавдаров. 

Въпреки силните минути за Локомотив обаче, в 23-ата минута гостите изравниха. Голмайсторът на „А” група Илия Илиев изведе Иван Стоянов зад отбраната на домакините, той овладя топката на гърди и с прецизен удар в долния десен ъгъл изравни - 1:1.

В 36-ата минута домакините имаха претенции за дузпа. Димитър Илиев напредна през центъра на терена и подаде вдясно към Писаров, който бе съборен в наказателното поле от бранител на гостите. Реферът Ангелов обаче даде знак играта да продължи и не уважи претенциите на „черно-белите”, което доведе до бурен протест на трибуните. Пет минути преди края на полувремето Илия Илиев намери Явор Въндев на границата на наказателното поле. Той стреля с левия крак, топката се отклони от тялото на бенинеца Сингбо и мина на сантиметри покрай лявата греда на Акалски.

В ответната атака Мечечиев опита нещо средно между центриране и удар, който можеше да изненада неприятно стража на домакините, който със сетни усилия изби. След като главният рефер даде сигнал за край на полувремето, Искрен Писаров отиде да спори с него, за което бранителят на Локомотив получи жълт картон, котйо по-късно се оказа много важен в срещата.

Втората част отново започна с натиск на домакините, като Даксон продължи да тормози защитата на Сливен. В 61-ата минута той центрира от корнер, Чернев стреля с глава, но топката рикошира в гърба на защитник и излезе в нов ъглов удар. След изпълнението му Димитър Илиев засече топката с глава, но ударът му мина на сантиметри над гредата. Пет минути по-късно Иван Стоянов проби по дясното крило и центрира в наказателното поле към Караматев. Останал сам на около 4 метра от вратата на домакините, той се опита да прехвърли вратаря, но ударът му не намери целта.

Минута по-късно Сечков фаулира грубо играч на гостите и получи втори жълт картон и така остави съотборниците си с човек по-малко. В 71-ата минута капитанът на Сливен Коста Янев фаулира Даксон в центъра на терена, реферът Ангелов му показа жълт картон, който бе втори за халфа и той също напусна играта.

Даксон и Димитър Илиев можеха да дадат нова преднина на Локомотив, но двамата не бяха съсредоточени в завършващата фаза. В 84-ата минута Илиев подаде на Иван Стоянов на границата на полето, но ударът на последния бе много неточен и излезе в аут. При следващата атака топката бе центрирана в наказателното поле на „смърфовете”, Миндев с плонж стреля, но ударът му мина на сантиметри покрай десния стълб.

При третия си опит миналогодишният голмайстор на Източната "Б" група можеше да изведе своя тим напред в резултата, но ударът му бе избит с мъка от Акалски. В последната минута на полувремето Мечечиев проби отдясно и центрира в малкия пеналт към Димитър Илиев. Нападателят обаче от 6-7 метра стреля на сантиметри покрай левия страничен стълб.

И когато мача отиваше към закономерно равенство, влезлият като резерва Дани Кики взриви публиката на стадиона в парк „Лаута” в последната минута на даденото от рефера три минутно продължение на мача. След хубава контраатака Даксон намери Дани Кики на дъгата, той стреля веднага с левия крак, а топката мина под плонжа на Чавдаров.

Веднага след изпълнението на началния удар Ангел Ангелов даде край на мача. С победата си Локомотив се измъкна от зоната на изпадащите отбори и вече е на 11-то място във временното класиране.

Локомотив (Пловдив) - Сливен 2:1
1:0 Даксон 18’
1:1 И. Стоянов 23’
2:1 Кики 90'

Видео от мача може да видите ТУК

Останалите мачове от кръга:

Утре:
13.00 Локо (Мз) - Спартак (Вн)
15:30 Беласица - ЦСКА
19:00 Черноморец - Ботев

Неделя:
13:00 Локо (Сф) - Миньор
15:30 Черно море - Пирин
19:30 Левски - Вихрен

Понеделник:
19:00 Литекс - Славия
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки