Две от звездите на турнира в София се срещнаха с фенове

Гофен и Тийм играга тенис в Античен комплекс Сердика

Две от звездите на турнира в София се срещнаха с фенове

За по-малко от час първите двама поставени в схемата на турнира Garanti Koza Sofia Open – Доминик Тийм и Давид Гофен, се върнаха в миналото.

Двете звезди поиграха малко тенис сред руини от II век в центъра на София. Това се случи в Античния комплекс Сердика в центъра на София.

Повече за историята на комплекса им разказа кметът на община Банкя и заместник председател на Българската федерация по тенис Рангел Марков.Австриецът, който е номер 8 в света, и белгиецът – номер 11 в ранглистата, получиха огромно внимание от фенове и деца, които ги причакаха за автографи и снимки.

„Всичко в България е много хубаво. За пръв път съм в София. Възхитен съм от залата, в която се провежда турнира. Огромна е, побира 12 000 души. Наистина е голяма и много модерна. Нямам търпение да изляза за първия си мач“, каза Тийм. Той допълни, че големият фаворит в турнира е Григор Димитров.

„Той имаше страхотен старт на сезона. Мисля, че хората в България го обожават. Залата ще е препълнена, когато той играе и ще има предимството да е подкрепян от всички“, каза 23-годишният виенчанин. „Надявам се да се представя добре в България. Атмосферата и организацията са великолепни“, подкрепи го Гофен.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки