Лудогорeц се занули в Копенхаген и отпадна от Лига Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец не успя да преодолее Копенхаген

Лудогорeц се занули в Копенхаген и отпадна от Лига Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец отпадна от турнира Лига Европа. Родният шампион не успя да отбележи гол в гостуването си на Копенхаген, завършвайки 0:0. След загубата с 1:2 у дома, "орлите" вече трябва да се концентрират върху мачовете от Първа лига.  Срещата се проведе на стадион „Паркен”. За целия мач пък "орлите" направиха твърде малко, за да могат да заличат изоставането си от срещата в София. С поражението Лудогорец продължи негативната традиция, нито един български отбор да не е продължавал в евротурнирите след загуба на домашен терен в първия мач.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

 

Копенхаген можеше да поведе след по-малко от 120 секунди игра. Федерико Сантандер стреля от малък ъгъл, но Владислав Стоянов изби с крак. Малко по-късно родният страж имаше неубедителна изява, след центриране от фаул, но домакините не успяха да се възползват. Именно те бяха отборът, който в началните минути владееше инициативата. Българският шампион пък допусна необичайно много брак в играта си. Постепенно обаче воденият от Георги Дерменджиев тим заигра в познатия стил. Въпреки това, пред Копенхаген се отри нова възможност да отбележи. Все пак Владо Стоянов успя да избие в корнер прецизния изстрел на Кейта от дъгата на наказателното поле.

В следващите минути Кафу имаше две възможности за нещо по-интересно. В първата обаче ударът му бе избит, а във втората се подхлъзна при скоростна контра и осуети добрия шанс. След половин час игра „орлите” пропуснаха отлична възможност. Кешеру стреля от границата на наказателното поле, но топката профуча до дясната греда. Чудесна атака на гостите пък бе опропастена от Анисе. До края на полувремето остана време само за хубав изстрел на Натанаел, уловен безпроблемно от Олсен.

Втората част премина при равностойна игра, без почти никакви сериозни възможности и пред двете врати. Още в самото начало Вандерсон пробва далече удар, но крайно неточно. Сантандер пък имаше претенции за дузпа, за игра с ръка на Моци в наказателното поле. Съдията обаче отсъди фаул на нападателя.

Малко след като бе изминал час игра, само малшансът попречи на гостите да поведат. Вандерсон стреля от границата на наказателното поле. Вратарят на домакините не помръдна, но топката премина до дясната му греда.

Десетина минути преди края на мача Копенхаген пропусна най-чистото положение в мача. Корнелиус свали центриране в наказателното поле с глава към Куск, който от непосредствена близост прати топката над вратата.

До последния съдийски сигнал Лудогорец така и не съумя да осъществи сериозен натиск, нито пък да създаде сериозно положение за гол. За сметка на това, в последната секунда на даденото 4-минутно продължение, домакините можеха да грабнат победата. Владислав Стоянов обаче успя да избие коварно изпълнение на фаул, отиващо точно под гредата.

Ето така Копенхаген отпразнува успеха след мача със своите фенове:

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки