ЦСКА попари Берое в края (ВИДЕО+СНИМКИ)

Руи Педро отново стана герой за „червените” за успеха с 1:0

ЦСКА попари Берое в края (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА постигна втора поредна победа след подновяването на Първа професионална лига. „Червените” победиха Берое с 1:0 в Стара Загора. Голмайстор отново стана Руи Педро, който се разписа в заключителните минути. Той донесе успеха и над Черно море с 2:0 в миналия кръг.

 

Така, отборът на треньора Стамен Белчев събра 41 точки и се доближи на 2 от втория Левски. „Сините” приемат от 17:30 ч. Локомотив (Горна Оряховица).

 

През първото полувреме отборът на ЦСКА бе по-активният и създаде всички по-опасни положения. „Червените” можеха да открият резултата още в петата минута, когато Руи Педро центрира добре към Густаво Кулма и той с глава отправи удар, при който вратарят Перниш се намеси без проблеми.

 

Едно от новите попълнения в редиците на ЦСКА Фернандо Каранга на няколко пъти получи отлични възможности да се разпише. В 25-ата минута той надскочи в пеналта Иво Иванов и с глава прати малко над напречната греда. Минути преди почивката той получи в наказателното поле, завъртя се добре, като се справи със защитниците около него и отправи силен удар с десния крак, но топката профуча покрай лявата греда.

 

Руи Педро също пропусна „златна” възможност. В 37-ата минута той стреля силно от чиста позиция, Перниш обаче успя да спаси с крак.

 

През първата част и двата отбора трябваше да извършат по една принудителна смяна. За Берое Матеас Делич бе ритнат от Рубен Пинто при борба за топката и напусна терена още в седмата минута. За ЦСКА това направи Петрус Бумал. Той получи тежък удар в главата от Жуниор Мапуку в 31-ата минута. Играчът на „червените” дори бе откаран с линейка в болницата.

 

В началните минути на второто полувреме се стигна до интересен момент. Топката бе центрирана от ъглов, Педро с глава отклони към Божидар Чорбаджийски, който вкара във вратата, но голът не бе зачетен, защото капитанът на гостите от София игра с ръка.

 

В 77-ата минута Фернандо Каранга прати топката за втори път във вратата на заралии след техничен удар, но и този път последва съдийски сигнал – този път за засада.

 

Иначе през втората част домакините от Берое поизравниха играта, но така и не успяха да затруднят по някакъв начин вратаря на „червените” Георги Китанов.

 

В последните 10-15 минути ЦСКА отново вдигнаха оборотите и това даде резултат. Пинто центрира отдясно,  до топката стигна Меркадо почти до аутлинията и с глава върна към Руи Педро, който с удар от въздуха се разписа. 

 

Емоциите и страстите също не липсваха. Видимо изнервен Иво Иванов направи много грубо нарушение срещу голмайстора Педро без въобще да играе с топката. Той получи само жълт картон, като може да се чувства късметлия за това. 

 

Най-чистото положения за Берое в целия мач бе пропиляно от Мапуку в 86-ата минута. Той получи в пеналта, завъртя се около Чорбаджийски и излезе сам срещу Китанов, но се забави с удара и това позволи на Николай Бодуров да се намеси решително. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки