В Стара Загора Левски отново забуксува (ВИДЕО+СНИМКИ)

Берое би „сините” за пети пореден път у дома

В Стара Загора Левски отново забуксува (ВИДЕО+СНИМКИ)
Берое си го изкара за неуспехите напоследък на превърналия им се вече в абонат тим на Левски. Старозагорци се наложиха с 1:0 над сините на своя стадион, побеждавайки ги за пети пореден път в шампионатен двубой у дома. Резултатът бе от голямо значение за бъдещето на треньора Ферарио Спасов, натрупал три поредни загуби напоследък. 
 
Единствения гол в мача под Аязмото отбеляза националът Мартин Райнов с глава при корнер в 12-ата минута. Левски, който трябваше да бъде окрилен от успеха с 1:0 над ЦСКА миналия кръг, се мъчеше пред вратата на заралии. Пета на Бабатунде до почивката беше най-добрата ситуация за гостите в първите 45 минути. 
 
След почивката Берое имаше две претенции за дузпа, подминати от съдията, а Левски натисна масирано в края, когато Перниш спаси тежък удар на Огнянов, а ниско центриране на Прохазка се отби от гредата.  

 
Левски започна с търпеливо разиграване в собствената половина. Веднага щом топката бе овладяна от беройци последва първата опасност за вратата на „сините”. Николай Кръстев изби лошо далечен удар на Георги Божилов и героят от дербито с ЦСКА Давид Яблонски трябваше да чисти от голлинията добавка на Мапуку. 

 
Две минути по-късно Берое откри. Мартин Райнов беше оставен да скача във вратарското поле при корнер и с глава заби в левия ъгъл на Кръстев. 
 
Този гол на беройци срещу Левски е юбилейният стотен за тима в историята на сблъсъка в "А" група. Най-много попадения за заралии в синята врата има Петър Жеков - 7 (плюс още 5 за купата).


 
Така се спази традицията сините неизменно да допускат от началото на пролетния дял, като това е петата среща. 
 
Левски опита да реагира, но трудно стигаше до положения. Първото бе силен шут от далеч на Мехди Бурабия от над 30 метра, избит вирутозно от Душан Перниш. 

 
Пет минути преди почивката Бабатуде Адениджи можеше да вкара забележителен гол, като опита да засече с пета ниско подаване на Прохазка на първа греда, но оплете краката си и прати в аут. 

 
След подновяването на играта беройци имаха претенции за дузпа при две ситуации, които реферът Николай Йорданов подмина. Първо, Зехиров проби отляво в наказателното поле и Яблонски влезе в съприкосновение с него, като сякаш игра първо с топката преди да наруши равновесието на нападателя. После Георги Божилов чукна топката от един метър в ръката на Георги Костадинов. Арбитърът отново посочи, че играта трябва да продължи. 

 
Левски продължи да търси път към вратата на Берое, без да създава реални голови ситуации. Домакините действаха безупречно в отбрана. Бурабия пробва втори силен шут от дистанция. Перниш спаси трудно, но запази мрежата си „суха”. 
 
Може би най-добрата ситуация за гостите се откри пред Антон Огнянов, който получи отляво в наказателното поле и стреля с все сила. Но отново Перниш се оказа последна преграда. 

 
Пети минути преди края топката се отби от левия страничен стълб на беройската врата при прострелно центриране на Прохазка. 
 
Резултатът означава, че Берое се изкачва до 9-ото място с 29 точки, като със сигурност ще участва в осмицата след редовния сезон. Левски записа втора загуба през пролетта и загуби точки в четвърти от общо пет мача, като остава втори с 48 точки, на 12 от Лудогорец и с 3 пред ЦСКА. Разликата може да се увеличи на 15 точки. 
 



ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки