Венци Живков: Не знам дали Томов ще остане, "Титан" ще ръководи по съвсем нов начин клуба

Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков бе гост в актуално студио „Дерби”. Новият шеф на "Българска армия" говори дълго за клуба и плановете на „Титан АС”, но не даде яснота по въпроса за оставането на Александър Томов в клуба, което вълнува всички „червени” фенове. Живков направи ловък ход и отказа да отговори на въпроса, а неговият колега Александър Тодоров, който също бе гост, добави, че това не е най-важното – кой е на работа в клуба. Иначе Венци Живков заяви, че фирмата има виждане как да си възвърне инвестициите в клуба, но само при положение, че има виждане от страна на държавата по въпроса за базите. Отделно от това Живков подчерта, че начинът, по който ще се работи оттук нататък ще бъде коренно различен. „Титан АС” иска резултати от играчите и няма да има извинения, ако това не стане.

Венци Живков: Не знам дали Томов ще остане, "Титан" ще ръководи по съвсем нов начин клуба

Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков бе гост в актуално студио „Дерби”, предаде репортер на Novsport.com. Новият шеф на "Българска армия" говори дълго за клуба и плановете на „Титан АС”, но не даде яснота по въпроса за оставането на Александър Томов в клуба, което вълнува всички „червени” фенове. Живков направи ловък ход и отказа да отговори на въпроса, а неговият колега Александър Тодоров, който също бе гост, добави, че това не е най-важното – кой е на работа в клуба. Иначе Венци Живков заяви, че фирмата има виждане как да си възвърне инвестициите в клуба, но само при положение, че има виждане от страна на държавата по въпроса за базите. Отделно от това Живков подчерта, че начинът, по който ще се работи оттук нататък ще бъде коренно различен. „Титан АС” иска резултати от играчите и няма да има извинения, ако това не стане.

„Не мога да отговоря каква ще е съдбата на Александър Томов. Можете да му се обадите. Аз не мога да коментирам тези неща и не съм човекът, който в този момент трябва да ги казва. След сделката ще знаете финансовите параметри и по-пикантни неща, ако има такива”, заяви Живков, запитан дали Томов остава в клуба.

„Легализиране на договора ще има, когато Комисията по защита на конкуренцията се произнесе и тогава договорът вече е в сила. Срокът може да е 1 седмица, може да е и 1 месец. Комисията ще си свърши работата, ще свикаме специална пресконференция, на която ще съобщим това. Титан финансово стои добре. Знаете с какво се занимаваме. Няма скрито, няма покрито. Това, че собствениците на „Титан” решиха да се занимават с ЦСКА, е тяхно решение, те също са от ЦСКА. Дали сме си ясна сметка с какво се заемаме”, каза още шефът в Борисовата градина.

Венци Живков успокои, че всичко с лиценза на ЦСКА ще бъде наред. „Действително ЦСКА дължи пари на Гъргоров. Той е завел гражданско дело, с което осъжда ЦСКА да му изплати тази сума. Няма да има никакъв проблем с него. Ще му бъдат изплатени парите, както и всички други задължения, които има ЦСКА - на треньори, мениджъри, за да вземе клубът лиценз. Действително фирма „Титан” не е много наясно с нещата, които се случват във футбола, но мисля, че до 1 година ще влезем в час. Не действаме като пожарна команда, има квалифициран екип и план, по който действаме. Знаем задълженията към НАП, към играчи и треньори”, заяви изпълнителният директор.



Както е известно, ЦСКА трябва да изпълни няколко критерия до 31-ви март, за да вземе лиценза от БФС. Червените трябва да докажат, че са работещо предприятие и че нямат наличие на просрочени задължения към НАП, както и да изчистят старите си задължения като клубове като Вихрен, на когото имат да се дават пари за Удоджи.

Новият шеф на „Армията” призна, че заплатите на футболистите са прекалено големи. „Възнаграждението на футболистите е голямо в сравнение с другите клубове. Точно затова ръководството на клуба изисква такива резултати, които да защитават техните пари. На фона на тази криза мисля, че заплатите са прекалено големи, но драстични намаления няма да има. Ще говорим с всички треньори и футболисти поотделно. Те трябва да разберат какво трябва да вършат. Предложили сме различни схеми на изплащане на парите. Говорил съм и с капитана да се разберем как да им изплащаме парите – на ръка ли, по банков път ли, за да се спрат постоянните питания от журналисти и обикновените хора. Заплатите не са най-важното, не че не са важни. Ще преценим как да се раздават премиите за победа, за равен, за всеки мач. Когато ги изясним и имаме ясни финансови параметри, пак ще се съберем. Никой не е казал, че ще намаляваме заплатите на всички футболисти. Говорено е вече с половината момчета. Не правим някакво драстично намаление, но на тях им е ясно за какво става въпрос и трябва да проявят разбиране. Глоба за Пирин ще има. Колко процента - не е решено, това ще го решим допълнително и за всички други мачове, които се показват на такова безотговорно ниво.”

Според Живков компанията ще инвестира и в базата. Както е известно, всички предишни собственици обявиха същите намерения за базата на клуба, но досега нищо не се е случило. „Състоянието на клубната база и стадиона е плачевно. „Титан” като нов собственик си прави сметки. Изчакваме да видим дали ще може собствеността на стадиона да ни бъде дадена на концесия. Ако това стане, искаме стадионът да бъде на европейско ниво и да направим базата в Панчарево. Да посрещаме клубни отбори от страната и чужбина”, заяви той.


Живков даде яснота и по договора на помощник треньора на Испания. „Договорът на Мендес е за 2,5 години. Той е голям специалист в областта на футбола. Човекът е дошъл да покаже какво може. Ще помогне и в ДЮШ. Всичко, което зависи от него, иска да покаже положителния опит който има  като спортен, като житейски опит и очакваме от него само положителни неща. Поставена е задача на Любослав Пенев. Новият треньор ще прецени доколко селекцията е добра”, заяви червеният шеф и декларира намерението на ръководството да освободи някои от играчите.

„Има достатъчно на брой футболисти. Ще излезем със специално решение кои момчета трябва да си търсят нов отбор. Защото в условията на финансова криза, не може да има толкова много футболисти. Предложили сме някои на руския и китайския пазар. За някои играчи има предложения за преотстъпване. До един месец ще имаме решение по този въпрос”, каза Живков.

Той даде яснота и по оставане на Димитър Пенев в клуба. Освен това Живков заяви намерението на клуба да създаде своя мениджърска агенция. „Той ще остане на работа в ЦСКА. Направил е толкова много за този клуб, че няма как да не е на „Армията”. Ще си остане на работа и ще си получи парите. Уволнението на Димитър Пенев няма нищо общо с мениджърската агенция, която е близо до ЦСКА. Може би ще създадем наша мениджърска агенция и ще се занимаваме само с нашата дейност, и ще се приключи всичко. Ние искаме да си вземем наш екип”, каза шефът.

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки