Славия удържа 10 "железничари" (+ВИДЕО)

"Белите" победиха Локомотив (ГО)

Славия удържа 10 "железничари" (+ВИДЕО)

Славия победи Локомотив (Горна Оряховица) в мач от XXV кръг на Първа професионална лига. „Белите” се наложиха с 3:1 на националния стадион „Васил Левски”. По този начин те вгорчиха дебюта на наставника на „железничарите” Александър Димитров. За поражението на гостите влияние оказа и фактът, че заиграха с човек по-малко от 31-ата минута, когато червен картон получи Муса. Първото попадение за възпитаниците на Владимир Иванов пък падна от дузпа, реализирана от Ивайло Димитров. През втората част Сердер Сердеров покачи на 2:0, преди Фунду да намали. Васев пък оформи крайното 3:1 в продължението.

 

Славия натисна своя съперник още с началния съдийски сигнал. Ивайло Димитров стреля до гредата, но в ситуацията той беше и в засада. Сердер Сердеров пък отправи силен удар от границата на наказателното поле, който бе избит с мъка от Банков в корнер. След неговото изпълнение Велков засече с глава, но над вратата. Минчев и Сердеров пък не успяха да се разпишат след удари от фаул. Божидар Васев нанесе много силен шут от дъгата на наказателното поле. Отиващата под гредата топка обаче бе избита акробатично в ъглов от Банков. След изпълнението на корнера, Ивайло Димитров засече с глава, но топката се отклони в дясната греда. Вратарят на Локомотив трябваше да се намесва решително и след удар на Минчев. В 31-ата минута гостите останаха с човек по-малко. При борба за висока топка Муса удари неволно Христов с лакът, за което получи втори жълт и съответно червен картон. В 41-ата минута главният арбитър отсъди дузпа в полза на Славия, за нарушение в наказателното поле срещу Ивайло Димитров. 60 секунди по-късно потърпевшият бе безпогрешен от бялата точка за 1:0.

 

В самото начало на втората час Минчев можеше да удвои, но стреля от външната страна на мрежата. Джоман пък можеше да изравни, но от чиста позиция стреля в ръцете на Георги Петков.  Тъкмо когато играта на гостите се намираше в подем, в 58-ата Славия нанесе втори удар. Сердер Сердеров получи чудесен пас от Стефан Велев и останал сам срещу вратаря прати топката покрай него за 2:0. Локомотив обаче, въпреки че бе с човек по-малко, успя бързо да върне интригата в мача. Узунов центрира от фаул, а Георги Петков излезе да боксира неразчетено. Влезлият няколко секунди по-рано Аристоте Фунду изпревари вратаря и с глава намали изоставането на своя отбор.  Малко по-късно се разигра копие на ситуацията, но този път Фунду стреля в ръцете на опитния страж. Вожидар Васев опита да върне аванса от 2 попадения със задна ножица, но топката премина високо над вратата. 180 секунди преди края на редовното време Локомотив по чудо не изравни. След центриране от корнер, Стефан Цонков засече с глава, но топката премина до лявата греда. В последата от 3-те минути добавено време Стефан Велев намери Божидар Васев около точката за изпълнение на дузпа. Последният с пътен удар не остави шансове на Банков, офомряйки крайното 3:1.
 

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки