Наско Сираков: В Левски правят странни и нелогични неща

Изненада сериозна нямаше, поне за мен. Ако не броим първото полувреме на Спартак в Мездра срещу Локомотив. Отбор, който се бори да не изпадне, категорично надигра домакините и само липсата на шанс му попречи да победи.

Наско Сираков: В Левски правят странни и нелогични неща

Наско Сираков: В Левски правят странни и нелогични неща. Ако Любо бие всеки мач по 3:0, не му трябва време за адаптация.


Кръгът в "А" група
Изненада сериозна нямаше, поне за мен. Ако не броим първото полувреме на Спартак в Мездра срещу Локомотив. Отбор, който се бори да не изпадне, категорично надигра домакините и само липсата на шанс му попречи да победи. Рано е да се правят заключения кой ще изпада, кой ще остава и т.н. Спартак изигра много силно първо полувреме и пропусна да си тръгне с трите точки към морето. До спасяването има много мачове, но ако играят по този начин, имат реални шансове да оцелеят.
 
В Мездра напуснаха много играчи, сега правят нов отбор. На мен са ми симпатични, направиха много, вложиха много в клубната база, дано се развиват положително.
Левски пропусна да реши нещата по-рано срещу Вихрен. После сините бяха на косъм от това да страдат и да дадат голямо предимство на противниците си. Отбор, който се бори за титлата, не може да позволява да му изравняват с 10 души. Това е недопустимо. Играта на Левски не ми харесва. Нито за купата, нито за първенството срещу Вихрен. Въпреки че имат футболисти, имат и харизматични личности, които да поведат останалите. За момента това им помага само да се измъкват, но не е ясно докога ще продължи така.
Централната двойка защитници са безобразно слаби. За купата Веско Минев го пускат като вътрешен халф, а това е престъпление, след като на резервната скамейка имаш Да Коща, Сърмов и Балтанов.
 
Те са вътрешни халфове, а стоят резерви. Странно, нелогично и не е нормално за мен това. Минев не е решение и за стопер в Левски. Веско няма габаритите и физическите възможности за тази позиция. Той е идеален като ляв бек. Казвам моето мнение, но в Левски си има ръководство, което да си взима решение и носи отговорност.
Юсеф Рабех преживява тежки моменти, но той е класен играч и трябва да му се помогне да излезе от тази ситуцията. С един мач и един гол трудно се излиза от кризата, в която бе Георги Христов. Определено той има качества, голмайстор е и това е единственият път, в който да излезе от тази ситуация. Гошо Петков направи малка грешка при изравнителния гол на Вихрен. За мен тя е на централните защитници пред него, а той защити тях.
 
В България изненади винаги може да има. Нещата са изравнени като възможности сред повечето отбори. Лидерите са фаворити, но на книга. Трябва всеки мач да доказват на терена.
Локо (Пд) и Сливен направиха интересен, открит мач и всеки можеше да спечели този двубой. В Пловдив играха футбол, който се харесва на зрителите. Изненадан съм от атаката към съдийството. Това не е намясто и навреме. Съдийството в Пловдив бе повече от добро. Имаше едно спорно положение и съмнение за дузпа за Локо (Пд), но като цяло съдията се справи перфектно. За момента да се подлагат на терор съдиите е черногледство и непрофесионално. В целия кръг съдийството бе на високо ниво. Казвам го като човек, който разбира от футбол.
 
Любо Пенев и Балъков
И двамата направиха успешен дебют като треньори на ЦСКА и Черноморец. Въпросът е оттук нататък как ще продължат. Във футбола няма вчера, има днес и утре. Мога да им пожелая успех и на двамата. Чака ги много работа, възможни са лъкатушения, но да продължават по този начин, както действаха като футболисти, само така ще имат успехи и като треньори.
 
Липсата на стаж винаги е минус, но не е нещо, което ще натежи везните в едната или другата посока. Особено у нас. Няма да се срещат с Моуриньо или Капело всяка седмица, за да се изискват страхотни тактически прийоми.
 
Мнението за смените на треньорите след една загуба съм го казвал, за да го обсъждам и сега. У нас има много чувствителни хора, които се обиждат, като коментирам ЦСКА. Аз самият съм категорично против такива прибързани смени. ЦСКА загуби турнирен мач и не виждам смисъл да се предъвква тази тема. На всички, които обичат ЦСКА, ще им пожелая да подкрепят новия треньор, това е единственият път. Ако Любо бие всеки мач по 3:0, няма да му трябва картбланш и време за адаптация.
Черноморец няма достатъчно игрови потенциал като играчи, рано е за равносметка. Несериозно е. И Балъков, и ръководството на Черноморец обявиха, че имат дългосрочни планове. Нужно е един треньор да го оставят да работи минимум 6 месеца и тогава да се правят равносметки и да се говори за каквото и да е. От контролите и мача с Ботев е несериозно да се обсъждат възможностите на Черноморец.

Купата
Не очаквах, че ЦСКА ще загубят за купата. Нормално е червената общественост да преживее тежко това нещо. Казах преди седмица, че фаворитите ще продължат напред, но сбърках за ЦСКА. Реално погледнато, бе фаворитите да продължат, но затова този турнир е толкова интересен. Има изненади. Изявен фаворит за спечелването на националната купа е Левски. Игрови потенциал и футболен шанс има и Литекс. По-малки са възможностите на Миньор и Пирин, но всичко зависи от жребия. Ако някой от Литекс и Левски подцени жребия, може да се стигне и до още изненади в турнира.
 
Европа
Очакванията ми в реваншите за Шампионска лига са както преди 14 дни. С нетърпение ще се наслаждавам на предстоящите мачове. Изпитвал съм го това удоволствие на гърба си преди 2-3 години и пожелавам на всеки футболен функционер у нас да го усети и той. Сър Алекс е пестелив на похвали и едва ли говори за Бербатов, за да му вдъхне повече увереност. Митко има над 10 гола за Юнайтед до момента. Той е основен играч за Манчестър. Последното нещо, което ще се опитва, е да му вдъхва кураж. Фъргюсън го пуска в най-решаващите срещи до момента.
 
Интер имат голям потенциал като футболисти и качества, няма да изненада, ако направят нещо на "Олд Трафорд", но за мен Манчестър са по-добри и очаквам да победят.
Байерн е гранд и винаги ще е такъв. Биха Спортинг с пет гола като гости. При всички положения ще им трябва време да заиграят, както Клинсман вижда нещата. Затова и Байерн е фаворит №1 за титлата в Германия.
 
Реал вероятно ще отпадне от Ливърпул и сигурно ще се задоволи с второто място в Испания. Докато не се смени политиката на управление на този клуб, нещата няма да се променят. За мен политиката не е правилна през последните години, а Реал е бил клуб №1 в света за миналото столетие.
Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки