Ботев разгроми 7:1 Монтана с дебютни голове на Вутов и 15-годишен с жълто-черната фланелка (ВИДЕО+СНИМКИ)

Канарчетата задминаха Левски и излязоха втори по резултатност в Първа лига

Ботев разгроми 7:1 Монтана с дебютни голове на Вутов и 15-годишен с жълто-черната фланелка (ВИДЕО+СНИМКИ)
Ботев (Пловдив) направи крачка към потока за Лига Европа и съответно към оцеляването си след разгромна победа с 7:1 над стария си познайник Монтана. Мачът бе първи за двата тима от група „А” на плейофите в долната осмица.
 
Гол и асистенция на Крум Стоянов след пробиви отляво осигуриха комфортен аванс на жълто-черните до почивката. След подновяването на играта се разрази голеада. Резервата Антонио Вутов и Тодор Неделев бяха точни на два пъти, като плетяха и завършваха изящно, а 15-годишният Кристиан Добрев вкара дебютното си попадение в четвъртото си участие.
 
По този начин Ботев е лидер в мини групата си с аванс от 10 точки спрямо третия Славия. Монтана със сигурност ще играе в потока за оцеляване.
 
Още в 5-ата минута Ботев откри. Крум Стоянов направи двойно с Неделев по левия фланг, напредна по аутлинията и от минимален ъгъл успя да вкара гол след няколко рикошета във вратаря и гредите.
 
Попадението е първо на сметката на фланговия футболист този сезон.


 
Преднината за жълто-черните бе удвоена с идентична флангова атака на скорост в 26-ата минута. Серкан Юсеин пусна на скорост за Крум Стоянов, който този път се отличи с асистенция, сервирайки на крака на Лъчо Балтанов. Капитанът на Ботев само засече в мрежата за втория си гол този сезон.
 
Последваха добри минути за Монтана, като при най-добрата им възможност Терзиев изчисти от главата на Сене.
 
През първата част Омар Косоко изигра несериозно три ситуации. Въпреки това, Ботев водеше с 2:0 на почивката.  
 
След почивката колебливите изяви на Косоко продължиха, като веднъж падна за дузпа и си изкара жълт картон, а после се опита да влезе с топката във вратата и не сполучи.
 
При поредния блокиран удар на Косоко в 58-ата минута влезлият като резерва Антонио Вутов покачи на добавка с атрактивно прехвърляне от въздуха. 20-годишният мездренчанин отбеляза първото си попадение в елита, откакто се завърна от Италия, като това става в шестото му участие.

 
Монтана намали за 1:3 в 69-ата минута, когато най-опасният футболист на гостите Саер Сене вкара дебютния си гол във второто си участие. Таранът бе оставен непокрит при нисък пас на Сергей Георгиев и на празна врата отбеляза.
 
Втора чудесна изява на Вутов върна аванса от три гола на Ботев. Балтанов напредна отдясно и пусна ниска топка за Вутов, който излъга отбраната и вратаря на Монтана, пропускайки между краката си, и чакащият от задна позиция Неделев само прати в опразнената врата, записвайки името си сред голмайсторите.
 
Друга резерва – 15-годишният Кристиан Добрев, също се разписа секунди след появата си. В 79-ата минута той се пребори за висока топка с Бамба, подценил младока, остана сам срещу вратаря и с премерен удар в далечния ъгъл вкара дебютния си гол в елита.

 
Вутов направи 6:1 в 83-ата минута с диагонален удар през куп от играчи при корнер, а крайното 7:1 оформи Неделев след изключително двойно с Балтанов.
 
Ботев излезе на второ място по голове в Първа лига със своите вече 43, задминавайки Левски (38). Само Лудогорец е далеч напред с 69. Жълто-черните си върнаха подобаващо за онова 0:6 срещу Монтана от миналия сезон. 




Relegation Round, Group A

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Ботев Пд 27 11 5 11 0 38
2 ФК Верея 26 8 6 12 -14 30
3 Славия 26 8 4 14 -15 28
4 Монтана 27 3 3 21 -39 12
 
Женският ни национален отбор домакинства на "Александър Шаламанов"

Приемаме Армения на 9 април

Цунами не тренира с Левски 24 часа преди дербито

Костов спокоен за състоянието на бранителя

Капитанът на Славия аут за "Герена"

Загорчич обяви групата за мача с Левски

БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки