Локо ГО изпързаля Берое на мокрия терен в Стара Загора след червен картон и пет гола (СНИМКИ+ВИДЕО)

Беройци играха 70 минути с човек по-малко и бяха близо до сензационен обрат

Локо ГО изпързаля Берое на мокрия терен в Стара Загора след червен картон и пет гола (СНИМКИ+ВИДЕО)

Локомотив ГО победи с 3:2 Берое като гост в първия мач на двата отбора от втората половина на шампионата в Първа професионална лига.

Гостите от Горна Оряховица бяха напът да изпуснат аванс от 3:0, но силите на Берое стигнаха само за два почетни гола. Сериозен удар за домакините бе изгонването на капитана Иво Иванов още в 20-та минута, което се оказа ключото за изхода на срещата.

Първите минути бяха много неубедителни и за двата отбора, като очевидно те свикваха трудно на мокрия терен. Постепенно обаче Локомотив започна да показва по-добра игра и в 9-та минута Джуман стреля към вратата на домакините.

В 18-та минута Стефан Цонков получи жълт картон, а само секунди по-късно отново наруши грубо правилата, за което играчите в зелено претендираха за червен картон. Такъв беше показан, но не на Цонков, а на капитана на Берое Иво Иванов в 20-та минута, когато защитник изрита Влади Узунов без топка при центриране от корнер.

Това внесе пълен смут в отбраната на Берое и минута по-късно Кифуети се възползва от непреценено излзиане на Перниш и прати топката в опразнената врата. Четири минути след това резултатът вече беше 2:0 след нова грешка на вратаря на домакините, който не успя да избие риуширал удар на Фунду и топката падна точно под напречната греда.

В 41-та минута дойде и най-опасното положение пред вратата на Локо ГО, когато Мапуку беше изведен сам срещу Банков, който излезе и скъси ъгъла му, но ударът на футболиста на Берое мина и срещна лявята греда.

След почивката Берое показа доста по-концентрирана игра и се видя желанието им да се върнат в срещата. В 49-та минута Карачанаков стреля от пряк-свободен удар, но топката мина встрани.

В 62-та минута обаче Локомотив ГО вкараха и трети гол. Владислав Узунов получи на точката за изпълнение за дузпата след скороснта атака отдясно, първият му удар бе блокиран, но при добавката той не сгреши.

В 66-та минута обаче Берое върнаха едни гол чрез Мапуку. Нападателят на домакините се възползва от загубата на равновесие на противников защитник, излезе сам срещу Банков и отбеляза. В 70-та той отново бе изпуснат от защитата в черно-бяло, но ударът му мина встрани.

Това не се случи в 72-та минута, когато Мапуку вкара за 2:3. Кочански проби отдясно и намери с хубав пас Охене в наказателното поле, а той пък пусна с едно докосване към непокритият нападател на зелените, който прати топката в далечния ъгъл.

След втория гол на Берое футболистите на Локомотив ГО бяха видимо притеснени да не изпуснат удобния си аванс и грешките се редяха една след друга. Играчите на Ферарио Спасов обаче така и не успяха да се възползват от всятия смут в редиците на противника и завършиха с два почетни гола. В самият край на срещата Венци Василев беше намерен на близката греда при корнер, но ударът му с глава мина встрани.

Така Локомотив събра 25 точки и се доближи максимално до останалите си съоерници в групата. Лидер остава Пирин с 37 точки, следван от Берое с 35 и Нефтохимик с 26.

Relegation Round, Group B

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Пирин 27 11 4 12 -5 37
2 Берое 27 10 5 12 -2 35
3 Нефтохимик 1962 Бургас 27 7 5 15 -11 26
4 Горна Оряховица 27 6 7 14 -16 25

Нанвков: Ще променим начина на игра

Изгледах много мачове от трибуните, призна асистентът на Белчев

Рикардиньо бяга от Левски

Вижте подробности

В Левски минаха на специален режим

Ще подобряват физическата подготовка на играчите

Вижте условието Стамен Белчев да остане треньор на ЦСКА

Ако спечели Купата

Двама разделят първото място при голмайсторите в efbet Лига (ВИДЕО)

Вижте класирането на най-добрите стрелци

Сърбин отряза ЦСКА

Кондиционният треньор Кирил Динчев запълни щаба на Стамен Белчев

Спас Делев удължи договора си с Лудогорец

Георги Дерменджиев разкри новината

Дерменджиев: След двата гола, мачът беше под наш контрол

"Винаги се играе по-спокойно в мачовете, когато водиш в класирането", заяви той

Киров: След червения картон ситуацията излезе извън контрол

„Трябва да обръщаме внимание на положителните неща.“, призова треньорът на Арда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки