Каранга се отпуши с два гола срещу Черно море, но получи тежка контузия (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА победи Черно море с 3:1 в мач с два червени картона, две контузии и големи пропуски

Каранга се отпуши с два гола срещу Черно море, но получи тежка контузия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Фернандо Каранга вкара първите си два гола за ЦСКА, а Кирил Десподов се отличи гол и асистенция при успеха на „червените” с 2:1 над Черно море на „Българска армия” на старта на плейофите в топ 6 на Първа лига. ЦСКА удари с два гола в рамките на секунди в края на първата част, после Траян Траянов и Божидар Чорбаджийски си изкараха ненужни червени картони един след друг, а Коконов намали след пас към Кузма, който беше в засада, но тя остана немаркирана за яд на домакините, които получиха гол след засада във втори пореден мач. Фернандо Каранга реши всичко с трети гол, но се контузи наглед тежко при отбелязването му.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!





„Армейците” победиха и в третия сблъсък с „моряците” този сезон и вече са в серия от 4 поредни успеха срещу тях. ЦСКА скъси разликата до втория Левски, който има мач по-малко, на две точки и дръпна с 6 пред варненци.



Победата обаче може да се окаже пирова за тима на Стамен Белчев, защото с контузии напуснаха първо Петрус Бумал, а после и Фернандо Каранга. През седмицата Каранга каза, че вкара ли първия гол, няма да спре да бележи, но явно сега ще остане за дълго извън терените.

Сектор „А” в Борисовата градина беше затворен тази вечер като наказание за проявите на публиката в дербито с Лудогорец миналия уикенд. Тази вечер имаше около хиляда зрители на „Армията”, като агитката на Черно море наброяваше точно четирима души.

Почти до самия край на първата част изглеждаше сякаш това ще е едно от онези полувремена за ЦСКА, в които отборът категорично надиграва противника, но прави няколко големи пропуска и така и не успява да поведе.

Мачът започна с два големи пропуска на ЦСКА още в първата минута. Десподов центрира идеално за Каранга, но неясно как вместо да вкара в празната врата бразилецът позволи топката да му мине през краката. След него и Руй Педро не нацели вратата от 8-9 метра от фронтална позиция след хитро пропусната топка от Арсенио.

Траян Траянов изчисти и не позволи на Каранга да изскочи сам срещу вратаря при много лошо връщане назад на играч на Черно море.  В 16-ата минута Манолев намери Десподов в наказателното поле, но Емил Михайлов спаси с един крак на близката греда.



Арсенио Нунеш получи жълт картон за симулация в опит да спечели дузпа, а поредният голям пропуск бе дело на Руй Педро, който овладя вътре във вратарското поле и пак не уцели вратата на лазещия пред него Емил Михайлов.



ЦСКА се отпуши в 45-ата минута, когато Руй Педро проби в половината на варненци и пусна вдясно за Кирил Десподов, който пусна хитро зад гърба на Траянов за Каранга, който заобиколи вратаря и вкара на празна врата за 1:0.



Гонзо се ядоса и се насочи към съблекалните да дава указания на почивката, но още преди нея ЦСКА стигна до мълниеносен втори гол в добавеното време. Руй Педро пусна вляво за Арсенио Нунеш, който центрира, а Кирил Десподов надскочи Стефан Станчев и с помощта на напречната греда красиво удвои – 2:0 на почивката.



Гонзо извади Балджийски на почивката и пусна Георги Илиев, а Петрус Бумал получи втори неприятен удар в мача и вече не можа да продължи, като излезе накуцвайки.



Георги Китанов направи страхотно спасяване в 57-ата минута срещу току-що влезлия Марек Кузма и един на един не само спаси удара му отблизо, ами после и лови.

След час игра Траян Траянов фаулира Руй Педро, който реагира остро и изблъска Траянов, който си позволи да отвърне с две ръце в гърдите на португалеца и Педро се строполи на земята. Халфът на ЦСКА видя само жълт картон, но Траян Траянов беше изгонен с директен червен.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

С човек повече ЦСКА изпусна да реши всичко и Емил Михайлов спаси удар на Кулма, а Каранга стреля високо над целта при хубав пас на Десподов пред вратата. Михайлов изби и нов изстрел на Десподов в близкия ъгъл.

Божидар Чорбаджийски възстанови числения баланс след два удара с лакти срещу съперници и при втория срещу Коконов беше изгонен с втори жълт картон. „Армейците” още не се бяха прегрупирали в защита и получиха гол след засада, която не бе маркирана, както и в мача с Лудогорец. Марек Кузма бе зад защитата при пас към него, но флагът не бе вдигнат и Рубен Пинто с глава изби към Коконов, който изскочи сам срещу вратаря и намали на 2:1 с нисък шут.

Густаво Кулма не можа да преодолее вратаря от малък ъгъл, но в 87-ата минута колумбиецът изведе Каранга, който с лекота вкара реши всичко за 3:1 с втория и гол в мача, но двамата с Емил Михайлов се удариха много лошо и по всичко изглежда кракът на деветката е счупен след този сблъсък, като той беше изнесен на носилка.

Следващата събота ЦСКА гостува на Локо (Пд), а Черно море гостува на Дунав.

Championship Round

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Лудогорец 26 21 4 1 50 67
2 Левски 26 15 6 5 21 51
3 ЦСКА 27 14 7 6 21 49
4 Черно Море 27 12 7 8 4 43
5 Локо Пд 26 10 9 7 5 39
6 Дунав 26 10 8 8 1 38

 

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

България U16 стартира с успех участието си на Турнира за развитие на УЕФА

Тимът на Симов удари Молдова

Арда отговори на Крумовград: Имате да решавате много проблеми

Двата тима разменят хапливи коментари

Филип Филипов: Феновете трябва да са на стадиона

Шефът на ЦСКА на среща със СДВР

Възраждане 2020 докосва титла след разгром над Септември

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки