Лудогорец разгроми Литекс за едно полувреме (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Орлите" предрешиха финалиста

Лудогорец разгроми Литекс за едно полувреме (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец разгроми Литекс с 4:0 и на практика си осигури класиране на финал за Купата на България. В днешния полуфинален мач, "орлите" разпиляха аматьорския съперник само за едно полувреме, когато паднаха и четирите попадения. Така те обезсмислиха срещата - реванш в Ловеч. Убедителният успех пък бе своеобразен подарък за празнуващия рожден ден собственик на разградчани Кирил Домусчиев.

 

Категорична доминация на домакините през първите 45 минути бе придружена и с четири безответни попадения, като головата фиеста в Разград започна още от втората минута. Кишада спря подаване в центъра, Жоао Паоло пое и пусна наляво за Мисиджан, който хладнокръвно завърши в 62-ата секунда с точен удар за 1:0. Две минути по-късно Лукас Саша матира защитата на ловчанлии с пас отдясно, но Мисиджан не успя от сантиметри да отклони в опразнената врата, при повторението се видя, че топката отскочи леко в решаващия момент, за късмет на гостите. Може би най-чистото положение за Литекс бе в 11-ата минута, но Методи Костов не успя да намери очертанието на вратата и би встрани от страничната греда. Густаво Кампаняро в 26-ата стреля от дистанция, топката бе отклонена от Петко Ганев и заблуди Вълков, който се хвърли към десния ъгъл, а кълбото влетя в противоположния – 2:0 за „орлите”. В 28-ата минута Кишада изведе на чиста позиция Лукоки, но Вълков се намеси блестящо и спаси мрежата си от трето попадение. Минута по-късно обаче стражът нямаше шанс при далечен удар на Александър Василев, който порази целта за 3:0. Разгромът стана пълен в 34-ата, когато Кишада с шут извън наказателното поле покачи на 4:0. В добавеното време домакините можеха да се оттеглят с още по-категоричен аванс, но Паломино стреля във вратаря от 10-ина метра.

 

През втората част доминацията на домакините продължи, макар че видимо намалиха оборотите. В самото й начало феновете на Лудогорец опънаха транспарант, с който честитиха днешния рожден ден на собственика на тима Кирил Домусчиев. По същото време Лукоки бе изведен сам срещу вратаря, но не успя да стреля прецизно. Мисиджан пък стреля от дъгата пред наказателното поле, но вратарят улови. В 55-ата минута Литекс бе близо до почетно попадение. Искрен Писаров изпълни хубаво фаул, но Наумов изби. В ответната атака Жоао Паоло стреля мощно до гредата. Малко по-късно страховит удар на бившето „канарче” извън наказателното поле бе изби в корнер от Вълков. Вратарят на Литекс спаси отбора си от истински погром, след като до края на мача извади невероятни положения, след изстрели на Вандерсон, Мисиджан и отново на Жоао Паоло.

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки