Сензациите в пресата днес: Димитър Борисов имал подкрепата на "Офанзива"

И още: Спонсори напуснали Левски заради отпадането от Сараево

Сензациите в пресата днес: Димитър Борисов имал подкрепата на "Офанзива"

7 дни спорт: Гърнето имал подкрпеата на офазнзива

Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов-Гърнето заявил в раз­говор с Емил Димитров, че има подкрепата на 5000 запалянковци от фенклуб „Офанзива". По този начин Гърнето се опитал да се проти­вопостави на всеобщото мнение за разногласие с публиката. Само за справка на последната официална среща от Лига Европа с Мура Словения имаше около 6000 про­дадени билета. В големи периоди от мача се чува­ха мощни скандирания срещу собствениците на ЦСКА, а в сектор „Г" бе опънат голям транспа­рант срещу управлението на „Титан".


Тема Спорт: Спонсори напуснали Левски

Оказва се, че нелепото от­падане в Лига Европа от Сара­ево няма да се отрази един­ствено на финансовото състо­яние на футболистите на сините, които ще получават по­ловин заплата, а и на целия клуб.

"Тема Спорт" научи, че два от спонсорите, които са имали намерение да инвести­рат сериозни средства в пър­вия отбор на Левски и в детс­ко юношеската школа, са се отказали от първоначалните си намерения. Сини­те водеха преговори с две фир­ми, които да се включат във финансирането. Преди мачове­те срещу Сараево преговорите бяха в напреднала фаза, но след конфузното отпадане си­туацията е придобила обрат. За това призна и финансовият директор на Левски Констан­тин Баждеков.

"Имаше две бъл­гарски фирми, които бяха изра­зили желание да се включат във финансирането на клуба. Не мога да скрия обаче, че раз­говорите с тези рекламодате­ли бяха сериозно повлияни от неочакваното ни отпадане още в първите ни мачове от евротурнирите. Нещата не се развиха по нашите предвари­телни планове, но явно също­то се отнася и за евентуални­те ни инвеститори. Предвиж­дахме да продължим поне до последния квалификационен кръг и тогава ситуацията от финансова гледна точка щеше да е много различна. Вероятно щеше да има и други желаещи да се включат с повече или по-малко средства. Сега обаче преговорите със спонсорите са замразени, да не кажа, че има отдръпване от тяхна страна, но това е нормално. Все пак никой не е очаквал Левски да отпадне от Сарае­во", каза финансистът. Според Баждеков играчите в тима трябва да си направят сериоз­на равносметка не само заради глобите, които им бяха нало­жени от ръководството. "Тези глоби по никакъв начин няма да помогнат на бюджета, защо­то те ще си получат всички удържани суми, когато изпъл­нят поставеното им условие. За втори път подред изпадаме в ситуация да бъдем елимини­рани още в началото, а това на практика обезсмисля участието на Левски в Европа."

Баждеков поясни, че това е така, защото сумите, които се получават от участието в квалификационните кръгове, стигат само за покриване на разходите по самите мачове. От Левски дори са изразходва­ли повече от предвидените по-рано средства за осигурява­нето на сигурността на отбо­ра и феновете около мача в Са­раево.

7 дни спорт: Заплатите в Локо (Пд) стават по 3 000 лева

Заплатите на повечетоот футболистите в Локомотив (Пловдив) ще бъдат около 3000 лв. на месец, научи "7 дни спорт".


До това решение се е стигнало след срещата между административния директор на клуба Атанас Узунов и новия собственик Веселин Марешки във Варна. Според запознати информацията за бъдещите възнаграждения на играчите вече е сведена до отбора. Предстои да бъдат подпи­сани нови договори с всеки един от футболи­стите.

Повечето от играчите, които взимаха сравнително по-високи възнаграждения, вече напуснаха Лаута. За някои от останалите пък ще има процентно намаление на месечните възнаграждения.

Със сигурност ще има и ня­колко футболисти, които ще преминат грани­цата от 3000 лв. на месец и ще получават поне по 4бона. Очаква се някои измежду Йордан Тодоров, Здравко Лазаров, Христо Златински, Даниел Георгиев, Валери Георгиев, както и новите попълнения Кирил Котев и Николай Христозов да решат да си тръгнат от Лаута, ако не постигнат споразумение с новия собственик по всички точки за евентуалните си бъдещи нови договори.

Единственият национал в от­бора - Христо Златински, пък ще се срещне лично със собственика Веселин Марешки, за да преговаря за личните си условия

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки