Лудогорец на три точки от шеста поредна титла след разгром над Черно море (ВИДЕО+СНИМКИ)

Разградчани решиха мача с четири гола за едно полувреме

Лудогорец на три точки от шеста поредна титла след разгром над Черно море (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец е на три точки от шеста поредна титла, след като днес разградчани се наложиха с категоричното 4:0 над гостуващия Черно море.

Срещата от 30-ия кръг в Първа професионална лига мина под диктовката на „орлите”, които решиха всичко още през първата част с два гола Вандерсон и по един на Паломино и Кешеру.

Така шампионите се върнаха на пътя на победите, след като в предните три двубоя записаха два равни (с ЦСКА и Левски) и една загуба (от Дунав).

Лудогорец е на първо място в класирането със 72 точки, на 16 от втория и третия, съответно ЦСКА и Левски, които са с равен актив. Черно море остава четвърти с 46 точки.

При абсолютна доминация на Лудогорец на терена преминаха първите 45 минути, която бе придружена и от четири гола, като разградчани станаха и първият български отбор, който вкарва повече от три гола на тим воден от Георги Иванов.

Кешеру откри резултата на „Лудогорец Арена” още в седмата минута.  Вандерсон организира бърза контраатака  отдясно  и центрира, но неуспешно.

Бразилецът обаче успя да се поправи като намери Кешеру, който направи точна добавка за 1:0. Това бе и 44-ият гол на румънеца от 71 мача във всички турнири с екипа на Лудогорец.

Шанс имаха и гостите в 21-ата минута, но Ренан дос Сантос се намеси навреме. Коконов получи извеждащо подаване, но стража на „орлите” бе по-бърз и успя да изчисти преди да бъде нанесен удар към вратата му.

В последните 10 минути Лудогорец уби интригата в мача с нови три гола.

В 37-ата Вандерсон центрира от корнер, Кузма изпусна Паломино, който с глава насочи точно за 2:0.

Две по-късно резултата продължи да се покачва. Грешка при изнасянето на топката на гостите бе последвана от неразумно връщане назад на Коконов, Вандерсон стигна пръв до топката и нанесе удар, Костадинов застана на пътя на топката и отклони над плонжа на вратаря, а попадението бе записано на името на Вандерсон.

Марселиньо показа техника в 43-ата и елиминира с финт бранител, но при удара му вратарят на „моряците” съумя да отклони в корнер. При последвалото центриране Кузма задържа за фланелката Паломино и съдията отсъди дузпа, която Кешеру изпълни точно.

Лудогорец продължи да търси нов гол и след почивката, въпреки стабилната си преднина, но домакините не успяха да вкарат за пети път във вратата на „моряците”, които пък бяха прекалено пасивни и не застрашиха по никакъв начин Дос Сантос.

В 89-ата минута Натанаел изпълни много добре пряк свободен удар, но Емил Михайлов се намеси добре и изби в корнер, а с това приключи и офанзивата на домакините, които затвориха мача при резултат 4:0 в своя полза.

България U15 с реми срещу Косово

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки