Спалети съжалява, че въобще се върна в Рома

Борим се за високи цели, а накрая винаги говорим за Тоти, огорчен е наставникът

Спалети съжалява, че въобще се върна в Рома

Треньорът на Рома Лучано Спалети не издържа на непрекъснатите въпроси защо не разчита повече на клубната легенда Франческо Тоти и след разгромния успех с 4:1 над Милан на „Сан Сиро” заяви, че ако може да се върне назад във времето, изобщо нямаше да се върне начело на римляните.

Договорът на Спалети изтича в края на сезона и засега всички индикации сочат, че той напуска.

„Всичко това наистина ме разочарова. Ако можех да се върна, никога нямаше да се върна в Рома”, каза Спалети, който беше начело на „вълците” и в периода 2005 – 2009. Поредните въпроси за Тоти бяха посрещнати на нож от специалиста.

„Винаги накрая говорим за едно и също нещо. Този отбор заслужава похвала, но вместо това винаги говорим за това и ако го пусна за 5 минути, значи проявявам неуважение към една легенда. Ако не го пусна изобщо, пак съм виновен. Проблемът е, че се борим да влезем в Шампионска лига и да спечелим мачовете по всеки възможен начин. Ние сме добър отбор и тази вечер трябваше да довършим Милан по-рано, защото ако не бяхме вкарали веднага третия гол, щяхме да сме под напрежение”.

„Тази вечер поставихме рекорд – шест поредни победи далеч от дома. Правим страхотни неща, дори невинаги да играем брилянтно, но тези статистики си остават”.

Рома получи късна дузпа и Тоти можеше да я бие, ако беше на терена. Това още повече разгневи Спалети.

„Как да знам, че ще получим дузпа? Как да му дам да бие тази дузпа? Милан атакуваше, ние бяхме уморени, така че това беше моето решение. Моят договор не е проблемът. Хората те чакат у дома, носят тези банери „Спалети срещу Тоти” в Тригория, хората ме питат за това постоянно и не знам какво друго да направя. Наистина е разочароващо, защото Франческо винаги показва своето качество и работи много на тренировките, но аз трябва да взимам решения за отбора”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки