Рафаел Надал: Не е сигурно, че ще играя в Шанхай

Не искам да рискувам здравето си, каза испанецът

Рафаел Надал: Не е сигурно, че ще играя в Шанхай

Световният номер 1 Рафаел Надал заяви пред испанското издание "Ас", че участието му на турнира в Шанхай не е сигурно. Състезанието започва на 11-и ноември. Рафа побърза да се застрахова и смята, че не е нужно да форсира възстановяването си и ако не е готов, няма да играе в китайския град, но е сигурен в участието си във финала за Купа "Дейвис", където Испания среща Аржентина.

 

Надал получи контузия в дясното коляно във вчерашния си двубой срещу Николай Давиденко и въпреки лекарската намеса, не можа да продължи мача. Надал се отказа след първия сет, който загуби с 1:6 и по този начин приключи участието си на на турнира "Омниспортс" в Париж.

 

"Почувствах рязко пробождане в коляното и просто усетих, че нещата не са наред. Не можах да продължа, защото изпитвах силни болки. Надявам се да взема участие на турнира в Шанхай, но това не е сигурно. Аз няма да прибързвам с възстановяването си, но се надявам да се върна бързо на корта. Ако не отида в Шанхай, то тогава вероятно ще играя на Купа "Дейвис". Разбирам, че обществото не е доволно от това, че няма да играя, но не искам да рискувам със здравето ми", заяви Надал.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки