Лудогорец надви Левски в истински футболен спектакъл на "Георги Аспарухов" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите спечелиха с 3:1 двубоя от 33-ия кръг

Лудогорец надви Левски в истински футболен спектакъл на "Георги Аспарухов" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски и Лудогорец сътвориха истински футболен спектакъл на „Георги Аспарухов”, от който шампионите излязоха победители след 3:1. Двубоят от 33-ия кръг на Първа лига премина на високи обороти, а гостите дръпнаха в резултата с два бързи гола – Марселиньо в 21-ата и Вандерсон в 23-ата. Яблонски намали в 32-ата, но отново Вандерсон бе точен в 70-ата за крайното 1:3.

Левски и Лудогорец направиха страхотно първо полувреме, в което паднаха три гола, а положенията пред двете врати следваха едно след друго.

Домакините действаха по-агресивно в първите минути на двубоя и първата възможност бе на тяхна сметка, но при удар на Франсис Нар топката срещна страничната греда.

Грешка на Пиргов в 21-ата минута доведе до удар на Марселиньо от сериозна дистанция, като кълбото влетя в мрежата на „сините” за 0:1.

Само две по-късно „сините” бяха огорчени за втори път. Кафу направи двойно със съотборник и в пеналта пробва нещо средно между пас и удар, топката се отби и Вандерсон пробва силен шут, а Бурабия отклони в собствената си врата за 0:2.

Левски се отърси бързо от шока и можеше да върне едно попадение в 25-ата, когато Краев премина като на шега през няколко бранители, финтира и вратаря, но загуби равновесие и това се оказа достатъчно за вратаря да успее да улови.

В 32-ата Антон Огнянов пробва неуспешно да обстрелва от фаул, след което отправи центриране в накзателното поле, Дос Сантос остана под топката и Яблонски на далечната греда насочи към опразнения ъгъл за 1:2

Вратарят на Левски Николай Кръстев показа отлична реакция в 32-ата и 34-ата, като в рамките на две минути опази вратата си от трети гол след опасни удари на Натанаел и Кешеру

В 42-ата Кафу направи невероятен пропуск и от 3-4 метра не успя да насочи топката към вратата.



Второто полувреме бе също толкова динамично, като отново Левски доминираше през първите минути, а Лудогорец чакаше търпеливо своя шанс на бързи контраатаки.

Найденов пробва удар извън границата на големия пеналт, но Дос Сантос успя с плонж да отклони в корнер в 57-ата.



В рамките на минута гредата спаси на два пъти шампионите. В 62-ата Адениджи прехвърли стажа на „орлите”, но топката срещна напречната греда и после бе изчистена в корнер. При последвалото центриране Краев овладя в наказателното поле и стреля, бразилският вратар отклони в гредата, след което Яблонски насочи към опразнената врата, но Натанаел се бе върнал навреме и изчисти преди кълбото да влезе за изравнителен гол.



В 70-ата Лудогорец направи важна крачка към победата. Божидар Краев сгреши в центъра и Вандерсон се възползва, като селд индивидуален рейд завърши атаката с удар в долния десен ъгъл за 1:3.

Левски не се предаде и продължи да търси гола, а резервата на „сините” Юруков можеше да намали в 85-ата, но след неговудар топката се отклони в Пластун, а Дос Сантос реагира добре и изчисти.
 

Championship Round

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Лудогорец 33 24 7 2 58 79
2 ЦСКА 32 18 8 6 28 62
3 Левски 33 17 8 8 21 59
4 Дунав 32 12 10 10 0 46
5 Черно Море 32 13 7 12 -2 46
6 Локо Пд 32 12 9 11 -3 45
 
Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки