Официално: Дунав се раздели с трима и подписа с двама

„Драконите“ работят сериозно по селекцията, започват подготовка на 12 юни, а на 15-ти заминават на лагер в Трявна

Официално: Дунав се раздели с трима и подписа с двама
Сериозна работа по селекцията за новия сезон тече във ФК Дунав Русе. Клубът се раздели с трима футболисти от досегашния си състав и вече подписа договори с двама нови.
 
Крайните бранители Атанас Атанасов и Искандар Джалилов, както и нападателят Ндуе Муйеци вече не са част от „драконите“. Те се разделят с русенския клуб по взаимно съгласие.
 
"Благодарим, че имахме възможността да сме част от отбора на „Дунав“. Тук създадохме много приятелства и се разделяме само с добри чувства с ръководството и досегашните ни съотборници“, коментираха тримата.
 
"Тези футболисти бяха част от един исторически за русенския футбол период. Ние се завърнахме от аматьорите, за да покажем на България, че мястото ни винаги е било сред най-добрите. Всеки един измежду Наско, Искандар и Ндуе даде много на нашия отбор и ние изказваме своята най-искрена благодарност за положените усилия в тренировките и официалните срещи, демонстрираният професионализъм и резултатите, които постигнахме благодарение и на тях“, съобщават по този повод от ръководството на Дунав.
 
Припомняме, че Атанас Атанасов пристигна в Русе през сезон 2014/ 2015, в който се поставиха основите на възраждането на отбора, носещ името на голямата европейска река. Левият краен защитник извървя с небесно синия екип пътят от аматьорския футбол до елита, където също помогна утвърждаването на Дунав сред най-добрите.
 
Искандар Джалилов дойде през лятото на 2016 г. Той бе почти неизменен титуляр на позицията на десния бек в русенските редици, неутрализирайки противниковите футболисти по фланга, като се включваше и полезно в атаките на тима. Благодарение на постоянната му игра се утвърди и като титуляр в националната селекция на своята родина – Таджикистан.
 
Ндуе Муйеци пристигна в Русе през зимата. Въпреки малкото време, той успя да се включи успешно в състава и да върши своята работа в дунавската атака, затруднявайки сериозно противниковите бранители. Отбеляза попадение и бе с принос за още няколко, донесли важни победи и точки за класирането на Дунав в топ 4 на българския футбол.
 
Междувременно щабът на „драконите“ работи сериозно и по привличането на нови футболисти. Вече има подписани договори с двама доскорошни юношески национали на България.
 
Левият краен бранител Преслав Петров бе за последно част от шампиона Лудогорец.  Той е роден на 1 май 1995 г. в Троян. Бил е част от Академията на Литекс Ловеч. Играл е във Видима – Раковски Севлиево и Лудогорец Разград.
 
Десният защитник Христо Попадийн също бе част от шампионите. Той е роден на 6 януари 1994 г. в София. Израснал е в школата на Левски София, като е бил част още от Ботев Враца, Локомотив Мездра и Витоша Бистрица.
 
"Разговаряме с още футболисти, които са свободни агенти. Целта ни е да подсилим конкуренцията във всички линии с млади и амбициозни футболисти", коментира изпълнителният директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков.

Припомняме, че „драконите“ започват подготовка на 12 юни, а на 15 юни заминават на лагер в Трявна. 
Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

НА ЖИВО: Пирин - Етър 0:0

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки