Финансисти надъхват Ники Михайлов

Футболният отбор на Министерството на финансите (МФ) победи в същински трилър Телелинк България с 3:2

Финансисти надъхват Ники Михайлов

Футболният отбор на Министерството на финансите (МФ) победи в същински трилър Телелинк България с 3:2. Това е втори успех на "финансистите" в рамките на 20 дни след категоричното 11:4 над отбора на КФН. Лидерът на тима на МФ Кирил Евтимов съобщи, че той и съотборниците му посвещават победата на националния вратар Николай Михайлов. "Финансистите" желаят успех на стража срещу Беларус в петък и най-вече да заключи вратата си във важната световна квалификация. Евтимов и Михайлов се сближиха още повече след помощта, която Николай оказа на малката Вики, подпомагайки благотворителната кауза "Заедно за Вики".

 
Иначе за мача с Телелинк, видимо от резултата двубоят бе изключително напрегнат и равностоен. Двата тима се срещат за първи път помежду си и затова началните минути протекоха основно със запознаване на силните и слаби страни на съперника. Все пак МФ започна да напипва верния ритъм и след образцови атаки поведе с 2:0 след голове на Кирил Евтимов и автогол на тима на Телелинк след дейно участие на Пеев. При този развой Телелинк натисна и бързо върна един гол пасив, преди отново Пеев след светкавична контра и пас на Милев да покачи на 3:1. 
В оставащите до края на двубоя минути вратарят на Телелинк пази на изключително ниво и спаси сигурни попадения, а съотборниците му показаха хъс и воля и намалиха резултата до 3:2. В края само опита и рутината на МФ запазиха крехкия аванс и по този начин "финансистите" се поздравиха с нова победа. Тя беше дело на Кирил Евтимов, Велин Пеев, Ивайло Соколов-Соки, Даниел Миланов, Мартин Свиленов, Николай Милев и Здравко Бечев.
Реализатори за МФ: Кирил Евтимов и Велин Пеев по 1 гол, автогол Телелинк.
 
Съставът на Телелинк: Сашо Чолаков, Станимир Механджийски, Борислав Йорданов, Светослав Насвади, Георги Янев, Младен Заманов, Ангел Борисов и Росен Благоев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки