Давид Налбандян е първият финалист в Париж

Давид Налбандян стана първият финалист на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Париж с награден фонд 2,27 милиона евро, така той запазва шансовете си да се класира за финалния "Мастърс" в Шанхай от 9-ти до 16-ти ноември

Аржентинският тенесист Давид Налбандян стана първият финалист на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Париж с награден фонд 2,27 милиона евро. Така той запазва шансовете си да се класира за финалния "Мастърс" в Шанхай от 9-ти до 16-ти ноември. Това ще се случи, ако защити титлата си в Париж утре.

 

Миналогодишният шампион и номер 8 в основната схема Налбандян се наложи над 6-я поставен Николай Давиденко (Русия) с 6:1, 5:7, 6:4. Срещата продължи 2:05 часа.
Аржентинецът спечели убедително първия сет с 6:1, а след оспорвана игра загуби втория с 5:7. В третия решителен сет Налбандян направи пробив в седмия сейм, който му бе достатъчен да спечели мача.
Налбандян ще си оспорва място на финала с победителя от втория полуфинал по-късно днес между представителя на домакините Жо-Вилфрид Цонга и номер 11 Джеймс Блейк от САЩ.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки