Краев: Мидтиланд беше перфектният избор, искам да вкарвам много

"Ще покажа какво мога", закани се националът при официалното си представяне

Краев: Мидтиланд беше перфектният избор, искам да вкарвам много

Новото попълнение на датския гранд Мидтиланд – Божидар Краев, даде интервю пред клубния сайт.

В него националът изразява задоволството си от трансфера и се надява да успее да разгърне пълния си потенциал в скандинавската страна.

"Мидтиланд е перфектният избор за мен. Много съм щастлив, чаках с нетърпение да дойда тук", бяха първите думи на 19-годишният национал като футболист на датския шампион за сезон 2014/15.

"Знам, че това е млад клуб с млади футболисти. В отбора има добра сплав между талант и опит, което е важно за мен. Ще имам възможността да се уча от по-възрастните играчи тук. Хората в Мидтиланд показаха, че ми вярват и оценявам този факт", каза още Краев, след което говори и за качествата си.

"Аз съм техничен състезател, който създава шансове. Искам да правя асистенции, да вкарвам голове. Очаквам да покажа възможностите си и да съм полезен на отбора", допълни българинът.

В материала за него се допълва, че на 23 юни, петък, Краев ще навърши 20 години и не е пропуснат фактът, че вкара 4 гола при победата с 5:0 над Локомотив Пловдив в Първа лига. "Той може да покрие всички офанзивни позиции", се пише още за юношата на Левски.

Официална сума за трансфера на младока не беше оповестена, но според авторитетния германски сайт Transfermarkt в касата на "сините" ще влязат 500 хиляди евро. Така само за два дни Левски може да спечели 1 млн. евро, защото Мехди Бурабия е пред преминаване в турския Коняспор.

Краев дебютира за Левски през 2014 г. и в 83 мача вкара 22 попадения. През миналия сезон той се превърна в голмайстор на 26-кратния шампион на България с 11 гола.

Novsport.com припомня, че Краев е вторият българин, който ще играе в Мидтиланд след Николай Бобуров.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки