Ботев не допусна изненада и продължава напред в Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Канарчетата" спечелиха с 1:0 на ст. "Лазур" след страхотен гол на Бризола

Ботев не допусна изненада и продължава напред в Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев Пловдив се класира за втория предварителен кръг на Лига Европа след две победи над албанския Партизани и ще срещне Бейтар Йерусалим или Вашаш Будапеща в следващата фаза на турнира. В първия мач в Тирана Ботев спечели двубоя с 3:1, а в реванша игран тази вечер „канарчетата” спечелиха с 1:0 и с общ резултат 4:1 продължават напред в надпреварата. Това бе и победа номер 20 за „канарчетата” в евротурнирите.



Ботев  започна със самочувствие и настроение срещата реванш, която се игра на ст. „Лазур” в Бургас. „Канарчетата” имаха два гола аванс от предния мач, като на Партизани му бяха нужни минимум три гола във втория двубой.



 В 3-ата минута Неделев пусна в предни позиции за Тони Тасев, който обаче бе застигнат от бранител и топката му бе отнета. Две по-късно Неделев пробва удар от около 24-25 метра, но малко не му достигна да порази целта.

Футболистите на Партизани на два пъти имаха положения в първия четвърт час, до които обаче стигаха не заради добре организирани атаки, а защото отбраната на „канарчетата” не бе концентрирана.



В 20-ата гредата спаси гостите след превъзходно изпълнен фаул на Тодор Неделев. Осмицата на „канарчетата” стреля от дъгата на пеналта от фаул, вратарят на Партизани дори не помръдна, но за негов късмет кълбото се отби в напречната греда.



Две по-късно пловдивският тим логично поведе. Балтанов центрира отдясно, а Фелипе Бризола вкара великолепен гол с глава.



До края на полувремето Ботев не положи големи усилия да увеличи преднината си, а албанците с нищо не промениха играта си, въпреки изоставането в общия резултат с три гола.

Темпото през втората половина на мача сериозно спадна и головите ситуации почти изцяло липсваха.



В 78-ата минута голмайсторът за домакините Фелипе Бризола бе заменен, а на негово място влезе Алваро Юлияно, който дебютира с екипа на „канарчетата”.

Минута по-късно грешка на Неделев доведе до сериозна опасност пред вратата на „жълто-черните” и най-чиста ситуация за Партизани, но Чворович се намеси класно след удар на Мазрекай и опази мрежата си суха.



В последните минути на мача отбраната на Ботев действаше доста разконцентрирано, но домакините успяха да задържат аванса си и спечелиха срещата с 1:0, като с общ резултат 4:1 продължават във втория предварителен кръг.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки