Радостин Василев: Жалка история, БФС се гаври с ЦСКА

"С този футболен съюз ЦСКА ще работи много трудно и със стари, и с нови собственици", каза адвокатът на „червените”

Радостин Василев: Жалка история, БФС се гаври с ЦСКА

"Жалка история! Срам ме е, че БФС се гаври по този начин с ЦСКА. Доводът, който изложиха, е, че не са представени убедителни доказателства, че е налице международен трансфер. Въпреки че такъв международен сертификат съществува в онлайн системата на ФИФА ТМ5.

Той показва, че Анисе преминава в ЦСКА от литовския клуб Невезис. По-голямо доказателство от системата ТМ5, в която пише, че има международен трансфер, аз не съм виждал”, коментира един от адвокатите на ЦСКА Радостин Василев фактът, че апелативната комисия на БФС не уважи жалбата на „червените” за наложената забрана за картотекиране на нови играчи.

"Решението беше написано предварително! Това трябва да се знае от цяла България. Процедурата, на която бяхме поканени, не протече въобще. Нищо не е решено днес (б.а. - вчера). Всичко е решено от други хора и на друго място. С този футболен съюз ЦСКА ще работи много трудно и със стари, и с нови собственици.

Защото който и да дойде, трябва да има едно наум с тези хора. Всяка регистрация в системата ТМ5 задължително минава през мониторинг от служители на БФС. Показвам ви и извадката от сертификата на Анисе. Освен това ФИФА е компетентна да разглежда такива казуси. Просто се подиграват с нас. Идваме тук само за да слушаме какво говорят една част от членовете на комисията.

Пак казвам, трансферът на Анисе е потвърден от международния отдел на БФС, а те казват, че няма доказателства за международен трансфер. Смешна работа. Аз бях убеден, че така ще се случи. Докато органът, който решава съдбата на ЦСКА, е изцяло против клуба, така ще бъде постоянно. Много хора там са свикнали да работят, за да блъскат по ЦСКА, но аз им гарантирам, че ние няма да спрем да работим.

Аз съм написал и в жалбата, че трябва да започне процедура по отмяна на противозаконните нормативни актове на БФС. Освен това съвсем скоро се очаква решение и на ВКС дали този Изпълком е легитимен, или не е толкова легитимен. Нямат процедура за нормативните им актове. Решенията им не отговарят на никакви изисквания на административното производство. Това нещо не може да се случи в никой съд в България.

На 1 септември ще бъдат картотекирани всички футболисти, които са свободни агенти. Нали знаете защо изместиха мача ни от четвъртия кръг за 31 август, за да не могат новите да играят още един мач. Сами преценете, ако те не играят три или четири кръга, дали ЦСКА ще е равнопоставен в първенството. Няма да бъде! Има ниво.

Тук нивото е каквото се измисли вечерта и сутринта се снася до членовете на комисията. Този състав на комисията няма как да реши в наша полза. Вече четири години решават по един и същи начин, няма как и сега да решат в наша полза”, допълни той, цитиран от "Тема спорт".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки