Стоичков и Гибона ще изненадат феновете в Габрово

Това ще се случи на регионалните полуфинали на Фен Купа 2017

Стоичков и Гибона ще изненадат феновете в Габрово

 В Габрово през събота и неделя предстои да бъде излъчен последният (десети) регионален шампион на Kamenitza Фен Купа за сезон 2017. Участници в регионалната надпревара са най-добрите 32 отбора от областите Ловеч (6 отбора), Велико Търново (10 отбора) и Габрово (16 отбора). Всеки от тях е доказал уменията си и е заслужил мястото си по време на предварителните квалификации, в които взеха участие близо 100 тима. В рамките на уикенда те ще премерят сили за титлата "регионален шампион", която осигурява на победителя място в националните финали на турнира без капка фалш.

 
Надпреварата със сигурност ще бъде изключително оспорвана, но организаторите на Фен Купа са подготвили страхотна изненада за допълнителна мотивация на участниците и допълнителна радост на посетителите. Всички на стадион "Христо Ботев" (изкуствен терен) ще имат възможност да се срещнат очи в очи с легендарния номер 8 Христо Стоичков и с "радостта на народа" Божидар Искренов. Официалното откриване на регионалните полуфинали е насрочено за 16:00 часа в събота. Стартът на дербитата ще бъде даден лично от Гибона и кмета на Габрово Таня Христова. Веднага след това Искренов ще поведе отбор от приятели в демонстративен мач срещу тима на община Габрово.
 
Съботният ден ще протече с мачовете от груповата фаза - всеки срещу всеки, а в неделя турнирът продължава от осминафиналите и директните елиминации. Финалният мач ще започне в 13:00 часа в неделя пред погледа на легендата Христо Стоичков. Именно той ще връчи купата на регионалните шампиони и ще им пожелае успех в националните финали на турнира.
 
Заключителният финален кръг на Фен Купа 2017 ще се проведе в Стара Загора през септември. Той ще събере десетте най-добри отбора от приятели в България, всеки шампион на своя регион. Тъй като тази година Фен Купа се провежда под мотото "без капка фалш", организаторите са решили да дадат думата на участниците. Поради тази причина националните шампиони от 15-тото издание на Фен Купа ще могат сами да изберат кой любим футболен отбор в рамките на Европа искат да гледат на живо.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки