Лудогорец вкара три, но след грешка и късметлийски гол Апоел продължава напред (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двата тима завършиха с човек по-малко, гостите изпуснаха и дузпа в края

Лудогорец вкара три, но след грешка и късметлийски гол Апоел продължава напред (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец победи с 3:1 Апоел Беер Шева в реванша игран на „Лудогорец Арена”, но заради допуснатия гол отпадна от надпреварата с общ резултат 3:3, а израелският тим продължава в плейофите за влизане в групите на Шампионска лига.

Лудогорец имаше да заличава пасив от два гола и го стори още през първата част след две попадения на Вандерсон. Нов гол вкара Марселиньо след почивката, но в 61-ата грешка на Кафу в центъра доведе до атака и късметлийски  гол на гостите. Огу пропусна дузпа, а и двата тима остана с човек по-малко след два жълти картона на Охана и директен червен на Марселиньо.

След отпадането си Лудогорец ще продължи участието си евротурнирите, но в Лига Европа.



С два светкавични удара през първото полувреме Лудогорец преодоля изоставането от първия мач, а точен и  в двата случая бе Вандерсон.



Лудогорец започна ударно срещата и положенията пред вратата на Апоел не закъсняха.

В 5-ата минута Лукас Саша центрира от десния фланг за Марселиньо в пеналта, последният обаче остана под топката и не съумя да нанесе удар.



Четири по-късно при светкавична контраигра „орлите” поведоха в резултата на „Лудогорец Арена”. Марселиньо подхвана атаката и задържа умело в централната зона, комбинира с Кафу, който му върна и го изведе отдясно, Марселиньо центрира прецизно в наказателното поле, където Вандерсон завърши с точен удар с глава.

Последва отстъпване на Лудогорец в защита и домакините отстъпиха инициативата, но израелският тим не сътвори нищо опасно в предни позиции.

В 24-ата Натанаел центрира отляво, топката бе изчистена лошо и отиде към Вандерсон, но ударът му бе спрян от бранител, а Кафу направи нескопосана добавка и прати далече в аут.



Малко по-късно Вандерсон отново бе главно действащо лице за българския тим, но диагоналният му удар прати топката покрай страничния стълб.

 При неуспешна атака на гостите в 33-ата минута капитанът Светослав Дяков овладя топката, направи страхотно центриране за Вандерсон, който останал сам срещу вратаря показа хладнокръвие и финтира стража, а на празна врата нямаше как да сгреши и резултатът от двата мача бе изравнен.



След почивката „орлите” продължиха да търсят нов гол, който стана факт в 56-ата минута. Кафу се пребори за топката в централната зона и пусна за Марселиньо, той шутира в движение, но се получи рикошет. Последва игра с глава на Кафу, същото стори и Кешеру и кълбото попадна в нахлуващия на скорост Марселиньо, който с точен изстрел оформи класиката.



Пет минути по-късно обаче гостите се върнаха в мача с гол. Кафу прекали с техниката и топката му бе отнета, което доведе до атака отляво, Мохамад Гадир нанесе плътен удар, но Моци се намеси. Топката обаче прехвърли вратаря на „орлите” и влезе във вратата.

Всичко можеше да приключи в 73-ата минута, когато Гадир бе изведен сам срещу Броун, но ударът му бе крайно неточен и извади в аут.

В 80-ата разградчани вкараха гол, който обаче бе правилно отменен заради засада на Марселиньо.



В 85-ата минута Игор Пластун изчисти с шпагат топка в корнер, но игра с ръка, което бе видяно от главния рефер и бе отсъдена дузпа за Апоел. Огу обаче заложи на силата и от бялата точка прати в аут.

Две по-късно резервата Охана получи втори жълт картон и остави Апоел с 10 човека в заключителните минути.



Лудогорец подложи на сериозен натиск своя съперник, но така се откри в защита и в добавеното време Нвакаеме бе изведен в предни позиции, но нацели гредата.

Марселиньо пък получи директен червен картон и бе изгонен малко преди края.

Апоел удържа на натиска и благодарение на гола си на чужд терен ще играе в плейофите за влизане в групите на Шампионска лига.

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

Съдбоносна среща на "Герена"

Вижте подробности

Етър без Шано за мача срещу Пирин

Французинът не е на разположение на треньорския щаб

Добри новини за звезда на Берое, избегна затвора

Себастиан Вия има поводи за радост

17-годишен младок попадна в групата на Крумовград за мача с Арда

Става въпрос за Николай Данаилов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки