Спартак (Вн) изненада Сливен и взе първа победа от 10 мача насам

Спартак (Вн) постигна първа победа от 10 мача насам, след като изненадващо взе трите точки срещу Сливен като гост и по този начин бетонира Беласица на последното място в „А” група, предаде кореспондентът на Novsport.com в Пловдив.

Спартак (Вн) изненада Сливен и взе първа победа от 10 мача насам

Спартак (Вн) постигна първа победа от 10 мача насам, след като изненадващо взе трите точки срещу Сливен като гост и по този начин бетонира Беласица на последното място в „А” група, предаде кореспондентът на Novsport.com в Пловдив.


„Соколите” имаха инициативата през първата част, но не вкараха гол, а през второто полувреме Велимир Иванович вкара така ценното попадение за гостите в 55-ата минута.


До края отборът на Сливен се опита да намери път към вратата на Спартак, но така и не можа да направи нищо и в крайна сметка записа третата си поредна загуба от началото на сезона.   


Срещата започна равностойно, но варненци бързо показаха, че не са дошли в Сливен на разходка и започнаха с атаките си към вратата, пазена в този мач от Чавдаров. Още в 14-aта минута на срещата Стойко Сакалиев отправи опасен удар с глава, който бе отразен от сливенския страж. Футболистите на домакините се опитаха да отвърнат на ентусиазираните атаки на своите гости, но така и не успяваха сериозно да застрашат вратата на Цанков.

В средата на първото полувреме бе създадена и първата реална голова опасност пред една от врете врати – тази на Сливен, но Живко Динев се справи отлично със създалата се ситуация и вратата на Сливен остана суха поне до този момент.

В 28-aта минута на мача Илия Илиев напредна към наказателното поле на варненци и отправи чудесен пас към Иван Стоянов, който се оказва сам срещу вратаря, но Юри Иванов  се върна бързо в своето поле и изби в ъглов удар.

В края на полувремето отборът, който доминираше за изненада на всички, отново бе Спартак (Варна).  Нападателите на гостите принудиха целия отбор на Сливен да се върне, за да брани вратата си. Чудесен плонж след центриране на Стойко Сакалиев, нажежи обстановката пред вратата на Чавдаров, но сливналии все пак успаха да се справят със ситуацията.

Така първата част завърши без да има отбелязан гол в една от двете врати. Началото на втората част не донесе нищо ново на терена. Устремът на варненци бе увенчан с гол в 55-aта минута, когато след отлична многоходова атака топката попадна в краката на Велимир Иванович, който със силен удар разстреля Чавдаров и даде преднина на Спартак (Варна). Този гол се оказа единствен и победен за тима, който не познаваше вкуса на победата от десет мача насам.

До края на срещата Сливен вложи всички сили в атака, но така и нападателите, на които Георги Дерменджиев бе гласувал доверие, не успяха да се разпишат в мрежата на Цанков.

Това, което направи впечатление през втората част, бе накъсаната игра и честите нарушения, които доведоха и до две принудителни смени, една от която бе на футболист, който също влезе на терена като резерва - Найденов от отбора на Спартак, напусна терена по-малко от десет минути, след като бе влязъл, в лазарета влезе и Динев от Сливен, който отстъпи мястото си на Киков още в началото на второто полувреме.

Така, след този футболен спор в Сливен, завършил с победа на Спартак (Варна) над местния тим, победителите заемат 14-о място в класирането, а отборът на Сливен, който бе сред лидерите след края на есенния полусезон се смъкна на 7-мо място.



 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки