"Железничарите" от Мездра съкрушиха Миньор с 3:1

Локомотив (Мездра) победи Миньор (Перник) с 3:1 в среща от 18-ия кръг на „А” група, която се игра в Мездра. Над всички в срещата бе капитанът на домакините Саша Симонович.

"Железничарите" от Мездра съкрушиха Миньор с 3:1

Локомотив (Мездра) победи Миньор (Перник) с 3:1 в среща от 18-ия кръг на „А” група, която се игра в Мездра. Над всички в двубоя бе капитанът на домакините Саша Симонович. Той откри резултата в 20-ата минута след много добро изпълнение на пряк свободен удар, а в 69-ата прониза Шейтанов за 2:0 с глава. Португалецът Уго Симоеш направи 3:0 в 70-ата минута, а Петър Петров оформи крайния резултат в 77-ата.

Домакините започнаха по-активно мача и още в първите минути насочиха своите атаки към вратата на перничани, като показаха, че няма да са лесен съперник в днешната среща.

Играчите на Миньор също създадоха няколко опасни ситуации пред вратата на противника, но не успяха да стигнат до точно попадение.

В 7-ата минута Христо Господинов имаше възможност да открие резултата, с изстрел от границата на наказателното поле, но топката мина над напречната града.

В 16-ата минута Дюлгеров центрира, Петров стреля, но топката среща напречната греда, при което нулевото равенство е запазено.

Въпреки честите атаки и головите положения, които създаваха гостите от Перник, Локо Мездра откри резултата в 20-ата минута. След блестящо изпълнение на пряк свободен удар, капитанът на „железничарите Саша Симонович успя да излъже вратаря на Миньор Георги Шейтанов. До края на първото полувремето, двата отбора си размениха по още едно-две положения, но до втори гол така и не се стигна.

След почивката играчите на Миньор излязоха още по-мотивирани да отбележат изравнителен гол, но съпротивата на противника затрудняваше атаките на перничани. Сърцатата игра на домакините бе възнаградена в 69-ата минута, когато Саша Симонович, след центриране от корнер,  добави втори гол във вратата на Миньор. Само минута по-късно Уго Симоеш направи резултата класически с прецизен изстрел от границата на наказателното поле.

Лошият резултат все пак не обезкуражи гостите и те продължиха да търсят вратата, пазена от Юлиан Левашки. Тяхната упоритост даде резултат и в 77-ата минута и разликата бе намалена на 3:1. Играч на Миньор проби отдясно в наказателното поле на домакините и от аутлинията върна топката към точката зна дузпата, откъдето Петър Петров с хубав удар в долния ляв ъгъл намали.

След този гол футболистите на Миньор тръгнаха да търсят още голове, за да вземат поне точка, и засилиха атаките към вратата на Локомотив. Въпреки това, оставащите минути до края на двубоя бяха недостатъчни и до следващ гол не се стигна.

Така, след 90 минути, наситени с динамичен футбол и атаки пред двете врати, Миньор записа загуба като гост на Локо Мездра, а „железничарите” от Мездра взеха три точки, след като излъгаха съперника, който само няколко дни по-рано удържа нулево равенство срещу кандидата за титлата Литекс в Мездра.

След победата Локомотив вече заема 7- място в класирането, а отборът на Миньор е на 12-та позиция, на три точки от зоната на изпадане.

Видео от мача можете да видите ТУК

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Отборът на Народното събрание завърши 4:4 с ветераните на Ботев (Вр)

Мачът се игра на стадион "Христо Ботев"

Ботев Пловдив призова феновете за въпроси към спортния директор

Артур Платек е готов да отговори на всички запитвания от привържениците

Кордоба и Ван дер Каап отново в групата на Левски

Фабио Лима също ще е на линия за мача с Берое

Убиецът на Ферарио Спасов е летял с 165 км/ч

Футболният специалист загина на място след като беше ударен

Белчев умува атаката на ЦСКА за Арда

Специалистът избира между Данило Асприля и Фернандо Каранга за върха на нападението

Роял Унион Сен Жилоа хареса Хосе Кордоба

Панамецът има оферти и от Лига 1 и Чемпиъншип

Черно море затваря редовния сезон с битка в Благоевград

Пирин посреща "моряците" от 15:15ч.

Левски ще прекъсва кошмарната серия срещу Берое

"Сините" се целят единствено към трите точки

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки