Лудогорец пак го направи! Влезе в Лига Европа! (ВИДЕО)

"Орлите" продължават напред в турнира благодарение на двете попадения в Разград

Лудогорец пак го направи! Влезе в Лига Европа! (ВИДЕО)

Лудогорец се класира за груповата фаза на Лига Европа, след като в плейофите отстрани Судува с общ резултат 2:0. В първия двубой разградчани постигнаха победа с 2:0, а в днешния реванш в Литва двата тима не успяха да си вкарат гол след 90 минути игра. Разградчани продължават напред, а на 25 август, петък, в 14:00 часа в Монако ще бъде теглен жребият за групите в Лига Европа.

Първото полувреме мина под диктовката на Лудогорец, като разградчани имаха две чисти положения, в които можеха да открият резултата, но нямаха късмет и първата част завърши при резултат 0:0.

„Орлите” наложиха преса още в първите минути и Судува се прибра дълбоко в своята половина, въпреки изоставането с 0:2 от първия мач.

В 28-ата минута късметът покри литовците, след като Лукоки задържа между двама и намери Анисе, а мадагаскарецът с мощен шут прати в страничната греда.

Две минути по-късно домакините не успяха да изчистят при центриране от корнер, Мисиджан пое на границата на пеналта и насочи към долния ляв ъгъл, но имаше играч на Судува, който изчисти пред голлинията.

Литовците опитваха като цяло да затруднят отбраната и вратаря на „орлите” с центрирания, но нямаха никакъв успех.

Много по-офанзивна игра показа Судува след почивката. В 52-ата минута след удар извън границата на наказателното поле се получи рикошет, който затрудни максимално Хорхе Броун, но все пак стражът на Лудогорец успя да спре кълбото на голлинията.

В 55-ата минута Керла получи жълт картон, а само три по-късно влезе грубо в краката на Мисиджан, но главният рефер му спести изгонването.

Като по чудо домакините завършиха двубоя с 11 човека, тъй като грубостите срещу разградчани следваха една след друга.

Судува можеше да намали изоставането си в 80-ата минута. След центриране от корнер се получи разбъркване в наказателното поле, но при удар към вратата Терзиев успя да спре топката да не влезне в мрежата.

Така без гол и през вторите 45 минути Лудогорец отстрани литовския си съперник с общ резултат 2:0.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки