ГОСПОДИ, ДОЖИВЯХМЕ!!! България го направи след половин век! „Лъвовете” схрускаха шведите на 3 хапки (ВИДЕО+СНИМКИ)

България с исторически успех

ГОСПОДИ, ДОЖИВЯХМЕ!!! България го направи след половин век! „Лъвовете” схрускаха шведите на 3 хапки (ВИДЕО+СНИМКИ)

България го направи! След 50 години „лъвовете” победиха Швеция. Успехът бе в мач от група „А” на световните квалификации за Мондиал 2018 в Русия. Историческата победа бе изгледана от близо 15 хиляди зрители на Националния стадион „Васил Левски”. Допреди този успех, родните национали имаха 7 поредни загуби от Швеция, при ужасяващата голова разлика 0:20. Последният гол на България срещу този съперник бе през 1993 година, дело на Христо Стоичков.

 

Двубоят започна с по-добра игра на България. Пред родните национали се откри чудесна възможност още в 6-ата минута. Чочев получи на чиста позиция в наказателното поле, но се засуети и вратарят изби в корнер. В 12-ата минута, обаче „лъвовете” поведоха. Георги Миланов центрира отляво, а Станислав Манолев от непосредствена близост засече с глава за 1:0. Само 180 секунди по-късно, след центриране от ъглов, Георги Костадинов задържа Гранквист в наказателното поле, за което главният арбитър отсъди дузпа. Пламен Илиев с блестящ рефлекс, обаче изби удара от бялата точка на Форсберг, а след това се справи страхотно и с добавката, запазвайки аванса на българите. Секунди по-късно селекционерът на „трикольорите” Петър Хубчев бе отстранен от резервната скамейка заради бурна реакция. Ивелин Попов стреля от границата на наказателното поле, но неточно. В 29-ата минута Швеция успя да изравни. След центриране от корнер, Чорбаджийски и Манолев изпуснаха Лустиг, който с глава засече за 1:1. България реагира светкавично и след само 4 минути възстанови аванса си. Ивелин Попов центрира чудесно от фаул на далечна греда, където Георги Костадинов с глава отново изведе България напред в резултата. Ивелин Попов можеше да даде 2 гола преднина на домакините, но хубавият му удар по диагонала бе избит от вратаря. Минутка преди края на редовното време пък шведите изравниха за втори път. Маркус Берг бе оставен непокрит в наказателното поле и с глава засече центриране отдясно на Лустиг за 2:2.

 

Втората част започна далеч по-спокойно от първата. Малко преди да изтече час игра, Пламен Илиев с две блестящи изяви запази равенството. Първо той отрази страховит изстрел на Форсберг от фаул, а малко по-късно не позволи на същия да се разпише от чиста позиция. Нов своеобразен сблъсък между двамата се разигра в 67-ата минута и отново победител излезе вратарят. Пламен Илиев успя да избие в корнер удар от фаул на шведа. В 79-ата минута България нанесе трети удар по своя съперник. Чудесна атака на „лъвовете” завърши с изключително прецизен удар на Ивайло Чочев от границата на наказателното, който намери долния десен ъгъл на вратата за 3:2. В 84-ата минута Форсберг нанесе мощен удар от дистанция, но топката премина до дясната греда.

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки