Левски беше колеблив, но взе точките от Септември (ВИДЕО И СНИМКИ)

Габриел Обертан изнесе страхотен мач на "Герена" и тласна "сините" към успеха

Левски беше колеблив, но взе точките от Септември (ВИДЕО И СНИМКИ)

Левски успя да победи трудно Септември на "Георги Аспарухов" с 2:0 в мач от 9-ия кръг на Първа лига.

 

Това беше 5-та победа за "сините" от началото на сезона. Попаденията пред погледа на Наско Сираков и Спас Русев вкараха Давид Яблонски и Габриел Обертан. Французинът безспорно беше най-добрият играч на домакините и тормозеше защитата на противника през целия мач.Той не случайно стигна до първото си попадение за клуба. Септември обаче също игра добре и имаше своите шансове за попадение.

 

"Сините" събраха актив от 17 точки и са на третото място в класирането. Тимът на Делио Роси е на 2 пункта зад водача ЦСКА и на един от втория Лудогорец. Септември остава на 12-та позиция със 7 точки.

 

Отборът на Николай Митов започна много добре срещата и играеше със самочувствие в първите минути. Бързоногият Крис Гади създаде множество проблеми на Иван Горанов на десния фланг и защитникът на няколко пъти се принуди да го фаулира.

 

Двата отбора опитваха множество далечни удари, но в повечето случаи те бяха неточни. 

 

Първата добра ситуация в срещата все пак беше пред "сините" в 23-та минута. Габриел Обертан направи много добро двойно подаване с Антонио Вутов и след това проби отляво. Французинът центрира топката и тя стигна до Яблонски. Защитникът от много добра позиция стреля, но изстрелът му беше блокиран от защитник.

 

Французинът продължи да е много активен и секунди след това отново създаде суматоха в притивниковата отбрана. При контраатака Янко Сандански не успя да избие добре и французинът се втурна напред. Той изведе Цветкович, но сърбинът стреля неточно от много добра позиция. 

 

Серджиу Буш също имаше шанс да открие в хода на първото полувреме. Той стреля опасно с глава в 35-та минута и топката мина на сантиметри над горната греда. 

 

Най-добрият шанс за Септември се откри пред нападателя Мартин Тошев. Той стреля от опасна позиция и топката се отби от ръката на Яблонски преди да излезе в корнер. Играчите на гостите поискаха дузпа.

 

В 44-та минута Левски стигна до гол. Жорди Гомес центрира от корнер и Яблонски се извиси над всички преди да стреля силно с глава. Вратарят на гостите докосна топката, но не успя да предотврати попадението - 1:0.

Втората част започна силно за домакините и те играха на високо темпо. В 49-та минута Роман Прохазка изпусна най-чистия шанс от началото на мача. Той изпусна на празна врата след центриране на Обертан.
 
Малко по-късно и Буш имаше шанс да направи 2:0 след пас на французина, но Янко Георгиев спаси.
 
След това обаче Септември заигра много добре и до известна степен се настани в половината на съперника. Играчи на гостите на няколко пъти опитаха далечни удари, които не се оказаха опасни. Жан Патрик влезе в игра и беше съборен от Яблонски в наказателното поле. Реферът Ангелов обаче прецени, че няма нарушение.
 
Левски бе близо до втори гол 10 минути преди края. Серджиу Буш отправи хубав техничен фалцов удар, но Георгиев се разтегна и спаси. В последните минути Антонио Вутов направи фрапантен пропуск. Той беше изведен зад защитата и отправи много слаб удар.
 
В крайна сметка Обертан реши мача в 90-та минута. Французинът проби бързо с топка в крака и простреля вратата на Септември за 2:0.
Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки