ДРАМА ВЪВ ВАРНА: ЦСКА продължи победната серия с гол в 96-ата минута! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Каранга отново герой за "червените", гол на Манолев бе отменен заради несъществуваща засада, а Чунчуков бе набързо изгонен

ДРАМА ВЪВ ВАРНА: ЦСКА продължи победната серия с гол в 96-ата минута! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Отборът на ЦСКА постигна седмия си пореден успех в Първа професионална лига, след като спечели по изключително драматичен начин гостуването си на Черно море с 1:0.

Единственото попадение на стадион „Тича” падна в 96-ата минута и бе дело на водещия реализатор в групата на майсторите Фернандо Каранга. 

Двубоят от деветия кръг на елита бе много динамичен и изпълнен със ситуации, като две попадения на гостите не бяха зачетени заради засади, а в един от случаите такава нямаше.

Феновете на „червените” пък препълниха гостуващия сектор на стадиона във Варна и повече от 2000 привърженици не бяха допуснати до съоръжението.


По данни на телевизията, излъчила двубоя, на стадиона присъстваха над 7 000 души, от които 4 000 поддържаха Черно море.

Срещата започна двуостро, а в 11-ата минута гостите имаха основателни претенции за дузпа заради нарушение на вратаря Евгени Боровик в пеналта срещу Станислав Манолев.

Наказателен удар не бе отсъден, но в 40-ата минута се стигна до още по-скандално решение, тъй като Манолев вкара гол, който не бе зачетен заради несъществуваща засада.

При ситуацията Фернандо Каранга бе съборен в пеналта и после топката попадна у Тиаго Родригес, който бе в чиста позиция и отправи остро центриране в пеналта, където Манолев засече и прати топката в мрежата, ала попадението бе отменено.

Така почивката дойде при нулево равенство, а малко след паузата мачът трябваше да бъде временно спрян заради гъст дим на терена вследствие на димки и факли, запалени от феновете.

Шест минути по-късно двубоят бе подновен, а в 58-ата се стигна до ново отменено попадение на ЦСКА, този път правилно, тъй като голмайсторът Каранга бе в засада.


Малко по-късно нападателят на „червените” пропусна златна възможност, след като бе оставен непокрит на границата на вратарското поле, но с глава не намери целта от близка дистанция.

Междувременно освободеният от Левски футболист Амаду Сукуна дебютира за Черно море, появявайки се като резерва.

Впоследствие натискът на ЦСКА се засили и в последните минути „моряците” рядко напускаха собствената си половина. Цветелин Чунчуков пък бе изгонен, след като получи два жълти картона за малко повече от минута и така остави своите с човек по-малко.

В 86-ата минута Николай Бодуров отправи страхотен далечен удар, но вратарят на домакините спаси, за да се стигне до 9-минутното продължение на мача.

То бе изпълнено със ситуации, тъй като първо резервата Кевин Кубемба не можа да вкара с глава от границата на вратарското поле, а после опасен изстрел на Орлин Старокин профуча над вратата.

Така се стигна до 96-ата минута, в която друга резерва – Кирил Десподов, получи хубав пас в наказателното поле от Станислав Манолев.

Крилото елегантно прехвърли излезлия да го пресрещне вратар на Черно море, а Фернандо Каранга засече от непосредствена близост и вкара победното попадение за ЦСКА.

Благодарение на деветия гол на бразилеца в елита, отборът от „Българска армия” остава убедителен лидер в класирането с 22 точки, като има с 4 повече от Лудогорец, макар че шампионите са с мач по-малко.

Черно море пък заема шестата позиция с 14 точки от 9 двубоя след третата си поредна загуба.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки