Велизар Димитров: Ейре не е нито Италия, нито Франция, няма от какво да се страхуваме

Футболистът на Металург (Донецк) Велизар Димитров, който попадна сред избранниците на Станимир Стоилов за квалификационните двубои с Ейре и Кипър изрази умерен оптимизъм за изхода от предстоящите срещи. В интервю за Novspor.com Велизар Димитров заяви: „Ние нееднократно сме доказвали, че можем да бием всеки отбор, в същото време можем и да паднем от всеки.”

Велизар Димитров: Ейре не е нито Италия, нито Франция, няма от какво да се страхуваме

Футболистът на Металург (Донецк) Велизар Димитров, който попадна сред избранниците на Станимир Стоилов за квалификационните двубои с Ейре и Кипър изрази умерен оптимизъм за изхода от предстоящите срещи. В интервю за Novspor.com Велизар Димитров заяви: „Ние нееднократно сме доказвали, че можем да бием всеки отбор, в същото време можем и да паднем от всеки.”




- Националният ни отбор, според теб, има ли потенциал да победи и в двата мача, които ни предстоят – срещу Ейре и срещу Кипър?

- Ние нееднократно сме доказвали, че можем да бием всеки отбор, в същото време можем и да паднем от всеки. Това е лошото, че в последно време сме доста непостоянни в резултатите, но при всички положения се надявам да спечелим. Ейре не е отбор от класата на Италия, Франция, така че няма от какво да се страхуваме, но не сме запознати със състоянието им, така че още е много рано за предварителна прогноза.


- Този мач не е от такова значение за Ейре, както е за нас, те понатрупаха точки. Това, че те няма да играят с такова напрежение може би да се окаже някакъв фактор в мача?
- Абсолютно не, тъй като при една евентуална загуба от нас, те още не са играли с Италия, имат два мача, така че много бързо колелото може да се завърти. Но мачът срещу нас пък до голяма степен решава нещата и за тях, при една евентуална победа за тях, така че нека не се заблуждаваме, мачът е еднакво важен и за двата отбора. Факт е, че тях ще ги устройва и равен.


- Мнението ти за украинското първенство, което явно бележи възход. На какво се дължи това, според теб?
- Най-вече на инвестициите, които се хвърлят тук. Повечето отбори са доста богати, разполагат с перфектни бази и имат всички условия да се развиват. Това е едно от основните неща. Освен това, първенството е доста оспорвано, всички мачове се играят на високо ниво и това дава възможност и за добра подготовка за мачовете от евротурнирите. Знаете, че в България водещите отбори имат по 5-6 трудни мача, другите са малко по-леки, докато тук няма отпускане в нито един мач.


- Какви са целите пред твоя Металург (Донецк). Започнахте силно първенството, после поотпуснахте малко, но сега отново победа с твоя добра игра и гол…
- Ние все още не осъзнаваме на какво сме способни и ръководителите си дават сметка, че още ни е рано да се борим с грандове като Динамо и Шахтьор. За нас ще бъде голям успех да се класираме сред първите пет, което ще ни позволи да играем в Европа. Това ни е основната задача и мисля, че няма да имаме проблем да я изпълним.


- Ти имаш ли амбицията за една крачка по-нагоре, да преминеш в по-голям отбор?
- Въобще не мисля за това на този етап. Тук съм от осем-девет месеца и искам първо тук да се докажа, ако мога да помогна на отбора и въобще не мисля за смяна на клубовете. Чувствам се доста добре в Донецк и гледам да тренирам и да се представям добре на мачовете.


- Съжаляваш ли за пропуснатите възможности за преминеш в по-голям отбор преди време?
- Това е Божа работа, така е трябвало да стане. Естествено, че на всеки му се играе в голям европейски клуб, но не винаги мечтите се превръщат в реалност, така че няма за какво да се съжалява. Можеше и по-лошо да е, така че аз съм доволен от развитието на моята кариера и се надявам и занапред така да продължава.
Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки